Alanya Haberleri

Alanya’da Arabasıyla 2 Gaspçıyı Öldüren Ukraynalı Hakim Karşısında

Alanya Mahmutlar Mahallesi’nde 10 Kasım 2023 tarihinde meydana gelen olayda iki gaspçıyı aracıyla ezerek öldüren Ukrayna uyruklu Dmytro C., hakim karşısına çıktı.

Alanya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde gerçekleştirilen duruşmada söz alan Dmytro’nun Alanya’da online satış yaptığı ve aylık gelirinin 34 bin dolar olduğu ifade ederek tahliyesini talep ederken Dmytro’nun avukatı ise müvekkilinin nefsi müdafaa içerisinde bulunduğunu savunarak, olayın gasp girişimi olduğunu ve kaçan kişilerin ateş açtığını iddia etti.

Duruşmada hayatını kaybeden iki müştekinin avukatı ise, sanığın hızını artırarak kaçan kişileri kasten öldürdüğünü belirtti ve sanığın cezalandırılması talebinde bulundu. Mahkeme, tutuklu sanık Dmytro C. ve yardım ve yataklık suçlamasıyla yargılanan Yunus E.'nin tutukluk halinin devamına karar verirken, tanıkların dinlenmesi ve delillerin toplanabilmesi için bir sonraki duruşma 24 Eylül tarihine erteledi.


Olayın Geçmişi

Olay, 10 Kasım 2023 tarihinde Alanya’nın Mahmutlar Mahallesi’nde meydana geldi. Ukrayna vatandaşı Dmytro C., aracında beklediği esnada Murat O. ve Elnur B. tarafından gasp edildi. Motosikletle kaçmaya çalışan şüphelileri yaklaşık 300 metre takip eden Dmytro, motosikletli iki kişiye hızlı bir şekilde çarptı. Yapılan ihbar sonucunda oaly yerinde hayatlarının kaybettiği anşılan iki şahıs mroga kaldırırken Dmytro C. ise jandarma tarafından gözaltına alınarak adliyeye sevk edildi ve tutuklandı.