Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü, 2024-2025 eğitim-öğretim yılı kayıt süreci hakkında bilgilendirme yaptı. Milli Eğitim Bakanlığı, önceki yıllarda olduğu gibi Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi üzerinden hangi okula kayıt yaptırılacağını belirleyecek. Bu yıl, okul müdürlükleri yetkisinde olan öğretmen ve şube belirlemesini de Milli Eğitim Bakanlığı yapacak.

Ekran Görüntüsü 2024 07 31 150132

Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz, Antalya genelinde ilkokul 1'inci sınıfa yaklaşık 40 bin, okul öncesine ise 42 bin civarında öğrencinin kaydolmasını beklediklerini açıkladı. Kaygusuz, öğrencilerin kayıtlarının adres belirleme çalışmaları kapsamında, okullara tanımlanan adreslere göre yapıldığını belirtti. “İlkokula kaydı yapılan öğrencilerin şubeleri ve öğretmenleri de e-Okul sistemi üzerinden Millî Eğitim Bakanlığı'nca kura yöntemiyle belirlenmektedir,” dedi.

69 Aydan İtibaren Kayıt Yaptırılabilir

İlkokul 1'inci sınıfa kayıtların yapıldığı yılın eylül ayı sonu itibarıyla 69 ayını dolduran çocukların kaydının yapılabildiğini belirten Kaygusuz, şu bilgileri verdi:

"Ayrıca 66, 67 ve 68 aylık çocuklardan velisinin yazılı isteği bulunanlar da ilkokul 1'inci sınıfa kaydedilir. Okul müdürlükleri, yaşça kayıt hakkını elde eden çocuklardan 69, 70 ve 71 aylık olanları velisinin yazılı talebi bulunması halinde okul öncesi eğitime yönlendirir veya kayıtlarını 1 yıl erteler. 72 ay olup ilkokul birinci sınıfa kaydolması gerekirken kaydının 1 yıl ertelenmesi ya da okul öncesine kaydı yapılması istenen öğrenci için RAM raporu gereklidir. 72 ayı doldurduğu halde, ilkokul 1'inci sınıfa kaydolması gerekirken RAM raporu olmadan hiçbir öğrencinin okul öncesine kaydı yapılmamaktadır. Bu durumda olan öğrenciler, ilçe milli eğitim müdürlüklerinde oluşturulan komisyonlarca tespit edilerek gerekli işlemler yapılmaktadır. Çocuğunu hiç okula göndermeyen veliler için cezai işlemler kaymakamlıklar tarafından uygulanmaktadır."

Ekran Görüntüsü 2024 07 31 150140

549 İlkokulda Eğitim

İstanbul Bakırköy'de eğitim yardımı için başvurular başlıyor İstanbul Bakırköy'de eğitim yardımı için başvurular başlıyor

Antalya’da 463 devlet, 86 özel olmak üzere toplam 549 ilkokul bulunuyor. Kaygusuz, bu okullardan 49’unda ikili eğitim yapıldığını belirtti. Devlet ilkokullarındaki 1'inci sınıflar için öğrenci ortalamalarının Konyaaltı'nda 21, Kepez'de 30, Muratpaşa'da 30 ve il genelinde ise 30 olduğunu söyledi.

 

Editör: Selçuk Soydan