Alanya Haberleri

Alanya Konaklı Turizm Bölgesinde Çevre Katliamı!

Alanya’nın en gözde Turizm bölgelerinden birisi olan ve her gün binlerce Turistin denize girdiği Konaklı’da, arıtma tesisinin yetersizliği ve turistik işletmelerin duyarsızlığından dolayı denize akan Lağım suları vatandaşları isyan ettirdi. (Özel Haber)

’Nerede Kaldı İnsan Sağlığı? Nerede Kaldı Turizm?’’

Geçtiğimiz yıl ASAT Tarafından 13 Milyon TL yatırım yapılarak kapasitesi iki katına çıkarıldığı açıklanan, Konaklı Turizm bölgesindeki arıtma tesisinin yetersizliği sebebiyle Lağım suları denize akıyor. Bölgede yaşayan vatandaşlar ise bu katliama sessiz kalan turizm tesislerine ve yetkililere öfkeli. Lağım sularının denize akması konusunda öfkelerini dile getiren vatandaşlar, ‘’Her gün buradan binlerce turist ve insanımız denize giriyor. Biz ne yapıyoruz? Burada denize sıfır manzaralı yapılan ve yıllardır kokusundan bıktığımız artıma tesisindeki lağım sularını denize akıtıyoruz. Böyle bir şey olmaz. Burada bir sürü turizm tesisleri var onlarda yetkililer gibi sessiz. Burada denize giren birsinin hastalık kapması an meselesi, Nerede kaldı insan sağlığı? Nerede kaldı turizm?’’ diyerek sert tepki gösterdiler.



‘’Yerel Yönetimlerin Yetersiz Hassasiyeti Yüzünden Denizlerimiz Ve Doğamız Kirleniyor.’’

Turizm bölgesinde yaşanan bu doğa katliamı için haberibizde.com’a özel açıklamalarda bulunan Alanya Çevre Koruma Derneği Başkanı Şeref Nur Kayhan, ‘’Ne yazık ki birçok mavi bayraklı denizimiz olmasına rağmen, yeterli arıtma tesislerimizin olmaması ve turistik işletmelerin çevreye karşı duyarsızlığından dolayı yerel yönetimlerin bu konudaki yetersiz hassasiyeti yüzünden denizlerimiz ve doğamız kirleniyor. Yetkililerden, Konaklı’da yaşanan bu büyük sorun için acilen gerekli önlemleri almasını diliyoruz dedi.