Alanya Haberleri

Alanya Belediyesindeki Çöp krizi büyüyor!

Geçtiğimiz günlerde sosyal medya fenomenliğine soyunan Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, bu seferde önceki dönem Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in törenle Belediye bünyesinde kattığı çöp araçlarını yalanladı.

Konuyla ilgili Alanya Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, Temizlik İşleri Müdürlüğü envanterinde bulunan toplam 58 aracın 3 tanesinin geçen yıl alındığı belirtilirken, söz konusu çöp araçlarının ortalama yaşının 18, en eskisinin de 39 yıllık olduğu kaydedildi. Ayrıca, 2023 yılında 11 yeni araç alınmadığı halde, yeni alınmış gibi tören düzenlendiğinin belirlendiğine dikkat çekilirken, Başkan Özçelik’in yalanladığı araç teslim töreninde mevcut Temizlik İşleri Müdürü Adem Demir’inde yer aldığı tören sonrasında yaptığı açıklamada Başkan Yücel’e araçlar için teşekkür ettiği görüldü.

Geçmiş Dönemde Yeni Araç Alınmadı Diyen Müdür Sıfır Araçlar Önünde Poz Vermiş

Alanya Belediyesinden yapılan açıklama sonrasında yeniden gündeme alan çöp aracı krizi git gide büyümeye devam ederken, Belediyenin Ekim ayı meclis toplantısında konuyla ilgili konuşan, Alanya Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Adem Demir, Geçmiş dönemde yeni araç satın alınmadığını, mevcut araçların sadece yenilendiğini belirtmişti. 26.11.2021 tarihinde, ‘’Alanya Belediyesi Araç Filosunu Geliştirmeye Devam Ediyor 231. Sıfır Kilometre Araç Temizlik İşleri Bünyesine Katıldı’’ haberinde alınan yeni çöp arabası önünde poz veren Demir’in konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Üretken Belediyecilik anlayışımızla araç filomuzu geliştirmeye devam ediyoruz. 231. sıfır aracımızı da Alanya’mızın hizmetine sunmuş olduk. Sayın Belediye Başkanımız Adem Murat Yücel’in çabalarıyla Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) tarafından Belediyemize hibe edilen 13+1.5 m³’lük çöp kamyonunu Alanya’mıza kazandırdık. Yeni aracımız, Demirtaş bölgesi ve mahallelerine hizmet verecek. Belediyemiz ve Alanya’mıza hayırlı ve uğurlu olsun.” dediği görüldü.


Öte yandan, o dönem Belediye basın birimi tarafından servis edilen araç teslim töreni haberlerinde, bahse konu olan araçların hepsinin sıfır olduğu, Temizlik işleri Müdürü Adem Demir’in bu araçların önünde poz verdiği görüldü. Yaşanan bu gelişme sonrasında Alanya kamuoyunda herkes aynı soruları sormaya başladı.

1-           Araçlar sıfır değilse neden tören yapıldı?

2-           Temizlik İşleri Müdürü Adem Demir bu durumu bildiği halde neden törene katılıp dua etti? Başkan Yücel’e teşekkür eden Demir sıfır olmadığını bildiği halde neden araçların önünde poz vererek bu resimleri basına servis ettirdi?

3-           Bahse konu törende bulunan birçok kişi halen Belediyede görev aldığı bilinirken bu kişilerden konuyla ilgili bilgi alındımı?

4-           Mevcut Belediye yönetimi tarafından, bahse konu araçların yeni alınmış gibi gösterilerek tören düzenlendiğinin tespit edilmesinden sonra, kamuyu zarara uğrattığı iddia edilen başta dönemin Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve o dönemde ekibinde yer alan aynı zamanda şuanda halen Belediyede görevli olan kişiler hakkında yasal bir işlem başlatıldı mı?

5-           İddialar doğru ise Belediye düzenlenen bu araç alım ve törenine kaç lira harcadı? ve kamu ne kadar zarara uğratıldı?