Başkan Özçelik: Kaliteli Bir Alanya İçin Muhtarlarımızla Çalışmalarımız Sürecek Başkan Özçelik: Kaliteli Bir Alanya İçin Muhtarlarımızla Çalışmalarımız Sürecek

Alanya Belediye Meclisi'nin Ekim ayı oturumuna, önceki dönem Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in VIP araç krizi iddiaları ve çöp toplama arabalarının yetersizliği damga vurdu. Alanya gündeminde son zamanda sıklıkla yer alan çöp krizi konuşulurken söz alan MHP’li Meclis Üyesi Kayhan Balta, Alanya'daki çöplerin zamanında toplanmadığını ve araç sayısının yetersiz kaldığını belirtti. Balta, "Geçmiş dönemde birçok araç satın alınmıştı, peki şu an neden araç sayımız yetersiz?" diyerek soru yöneltti.

173655088372555264

Başkan Özçelik'ten Araç Filosu Eleştirisi

Balta’nın sorusu üzerine bir açıklama yapan Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, göreve geldiklerinde araç filosunun oldukça eski ve yetersiz olduğunu vurgulayarak, "Göreve geldiğimizde elimizdeki araçların en genci 18 yaşındaydı. Bu araçları iade ederek 250 milyon TL mazottan tasarruf sağladık" şeklinde konuştu.


Adem Murat Yücel’in VIP Araç İddiası Yeniden Gündemde

MHP’li Kayhan Balta’nın eleştirileri üzerine, Temizlik İşleri Müdürü Adem Demir söz alarak, geçmiş dönemde yeni araç satın alınmadığını ve mevcut araçların sadece yenilendiğini ifade etti. Ancak bu açıklama, tartışmaları durdurmaya yetmedi. Bunun üzerine tartışmaya CHP'li Grup Sözcüsü Haydar Uyar’da dahil oldu. Uyar Balta’nın sorusu üzerine eski Belediye Başkanı Adem Murat Yücel'in görevi devrederken yanında götürdüğü Audi makam aracı ve Mercedes Vito minibüsün hala açıklanmadığını belirterek, “Osman Başkanım, Kayhan Bey acaba başka araçların da götürüldüğünü mü ima ediyor?” şeklindeki çıkışıyla tartışmaları yeniden alevlendirdi.

709554048104763272


Mecliste Tansiyon Bir anda Yükseldi

Haydar Uyar’ın açıklamalarına sert tepki gösteren MHP'li Meclis Üyesi Hüseyin Güney, “Bu tür söylemler size yakışmıyor. Eğer bildiğiniz bir şey varsa açıkça söyleyin” diyerek, Uyar’ın iddialarına karşılık verdi. Ancak Uyar, VIP araçların akıbetiyle ilgili eleştirilerini sürdürerek geri adım atmadı. Bu tartışmaların ardından sözü tekrar alan Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, geçmiş döneme ait bazı borçlar ve yasal olmayan durumlarla ilgili imalı bir açıklama yaparak, “Büyük gemilerin tornistanı ağır olur, bekleyin bakalım bu geminin altından neler çıkacak” dedi.

Mecliste yaşanan bu gerginliklerin ardından gözler, Alanya Belediyesi’nin geçmiş döneme ait iddialarını ve araç filosuyla ilgili yapılacak yeni açıklamalara çevrildi.

Editör: Selçuk Soydan