‘’Halka Ait Olan Yeşil Alanlar Daraltılıyor’’

Sosyal belediyecilik anlayışını benimseyen ve halkın kullanım alanlarını öncelikli hedef olarak belirlediklerini dile getiren Alanya Belediyesi'nin bu kararı, kamuoyunda tartışmalara neden oldu. İhaleye çıkarılacak olan park ve yeşil alanların, ticari amaçlarla kullanılması, bu alanların doğal yapısının ve halkın bu alanlardan yararlanma hakkının zarar görebileceği endişesini beraberinde getiriyor.

Ekran Görüntüsü 2024 10 07 180410

‘’Belediyenin Borç Yükünü Yeşil Alanları Satarak Kapatılmaz’’

Alanya'da yaşayan vatandaşlar, belediyenin bu adımının, kentin yeşil alanlarını özelleştirerek kamusal alanları daraltma riski taşıdığını ifade ederken, "Seçimlerde yeşil alanların artırılacağını söyleyen başkan, şimdi onları kiraya veriyor. Belediyenin borç yükünü bize ait olan yeşil alanları satarak kapatamazlar buna hakları yok. Bu durum, halkın park ve yeşil alanlardan yararlanma hakkını hiçe sayıyor," diyen bazı vatandaşlar, bu durumun sosyal belediyecilik anlayışıyla çeliştiğine dikkat çekiyor.

Öte yandan Başkan Özçelik'in yönettiği Alanya Belediyesinin, sosyal hizmetlerin ve halkın ihtiyaçlarını gözeterek daha sürdürülebilir ve şeffaf bir yönetim anlayışını benimsemesi gerektiği vurgulanırken, vatandaşlar Başkan Özçelik’in alınan bu kararı tekrardan gözden geçirmesini istiyor.

Alanya Belediyesi Tarafından Satışa Çıkartılan Yeşil Alanların İhale İlanı:

https://www.ilan.gov.tr/ilan/1594325/emlak-arsa-alanya-belediyesine-ait-9-adet-arsa-ihaleyle-satilacaktir

CHP Genel Başkanı Özgür Özel Alanya'ya Geliyor CHP Genel Başkanı Özgür Özel Alanya'ya Geliyor







 

Editör: Haber Merkezi