Taciz ve Rüşvet Suçlamaları

Suriye uyruklu bir kadına cinsel ilişki karşılığında işyerini yıkmama sözü verdiği görüntüleri ortaya çıkan Nevzat Avcı, rüşvet talep etme suçundan 6 yıl hapis istemiyle yargılanıyor. Aksu Belediyesi'nin eski Yapı Kontrol Müdürü Avcı'nın, Aksu Çayı kenarında bulunan kaçak yapısı ekipler tarafından yıkıldı.

Ekran Görüntüsü 2024 07 08 174912

Sosyal Medyayı Sarsan Görüntüler

Geçen şubat ayında, Nevzat Avcı'nın bir iş yerinin yıkım kararını kaldırtmak için bina sahibi Suriye uyruklu Faten E.'den cinsel ilişki talebinde bulunduğu anların görüntüsü sosyal medyada yayılmıştı. Bu skandal görüntülerin ardından, eski Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, Avcı'yı görevinden alarak belediyeyle ilişiğini kesti.

Yolsuzluk ve Görevde Kalma İddiaları

Avcı'nın olay öncesinde çok sayıda yolsuzluk yaptığı, birçok kişi tarafından savcılığa ve CİMER'e şikâyet edildiği, Mülkiye Teftiş Kurulu ve Sayıştay raporlarında tespitler yapılmasına rağmen görevine devam ettirildiği iddia ediliyor. Nevzat Avcı, bu iddiaların ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kaçak Yapı Yıkımı

Öte yandan tutuklanan Nevzat Avcı'ya ait Aksu Çayı kenarındaki kaçak yapınında kaçak olduğu tespit edilerek belediye ekipleri tarafından yıkıldı.

Editör: Selçuk Soydan