Alanya’ya Gelen Üniversite Öğrencilerine Sıcak Karşılama Alanya’ya Gelen Üniversite Öğrencilerine Sıcak Karşılama

AK Parti Alanya İlçe Başkanı Mehmet Şarani Tavlı, “Üretilen sebze ve meyvelerin ihracatı aşamasında, üreticilerimiz ürünlerindeki pestisit (zirai ilaç) kalıntısı analizi ve gümrük işlemleri için Antalya’ya gitmek durumunda kalarak zaman ve enerji kaybı yaşıyorlardı. Bu da üreticilerimiz için eziyet haline gelmiş bu durumu çözmek için Bakanımız ve Antalya Milletvekilimiz Sayın Mevlüt Çavuşoğlu'nun gösterdiği hassasiyet ve yoğun çalışmaları ve Ticaret Bakanlığı ile gerçekleştirdiği temasları sonucu ihracat ve pestisit analiz iş ve işlemleri bundan sonra Alanya’mızda yapılabilecek” ifadelerini kullandı.

1F1A6985 A149 4Fa7 Abf3 Afcf4D7Fee0F

Başkan Tavlı yaptığı açıklamanın devamında şunları kaydetti:

‘’Üreticilerimize kolaylık sağlamak için Alanya Gümrük Müdürlüğümüz tarafından, ihracat iş ve işlemleri için ihracat bürosu oluşturulacak ve yeterli personel alımı sağlanacaktır.  Alanya Hal Müdürlüğümüz, Alanya Halinde yer tahsisi sağlamıştır. Alanya Tarım ve Orman Müdürlüğü’müzün inspektör eğitimi alacak Ziraat Mühendislerimiz, Gıda Kontrol Mühendislerimiz ve Gümrük Müdürlüğümüzün ihracat personelleriyle analiz ve ihracat iş ve işlemlerini gerçekleştirebileceklerdir. İhracat büromuz Alanya ve Gazipaşa ihracatçılarımız için hizmet verecektir.

6743E5Cc A1Dd 41A3 9530 19677B6D1335

  Üreticiler için gösterdikleri hassasiyetlerinden dolayı Alanya Ziraat Odası Başkanı Sayın Tahir Göktepe’ye, Çalışmaları ve kritik girişimleri için Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’na ve ilgili Bakanlıklarımıza Alanya Kaymakamımız Sayın Fatih Ürkmezer’e, İlçe Tarım Müdürümüz Sayın Mehmet Rüzgar’a, Alanya Hal Derneği Başkanı Sayın Adem Kaya’ya ve Avokado Üreticileri Birliği Başkanı Sayın Hilmi Sevilgen’e üreticilerimiz adına teşekkür ederiz. AK Parti olarak Hükümetimizin gücüyle her zaman üreticilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.

Editör: Selçuk Soydan