Alanya Haberleri

AK Parti İlçe Başkanı Tavlı: Antalya-Alanya Otoyolu İmzaları Atıldı

Antalya-Alanya Otoyolu ve Ankara-Kırıkkale-Delice Otoyolu projeleri için imzalar atıldı. Limak İnşaat ve Fernas Şirketler Grubu’nun üstlendiği projeler, hazine garantili Yap-İşlet-Devret (YİD) modeli ile gerçekleştirilecek.

Limak İnşaat, Antalya-Alanya arasındaki 122 kilometrelik otoyolu 76 milyar 698 milyon TL’lik teklifle kazanırken, Fernas Şirketler Grubu ise Ankara-Kırıkkale-Delice Otoyolu için 43 milyar 483 milyon TL’lik teklifle projeyi üstlendi.


AK Parti Alanya İlçe Başkanı Mehmet Şerani Tavlı, projelerin bölge için taşıdığı önemi vurguladı. Tavlı, Antalya-Alanya Otoyolu’nun özellikle yaz aylarında artan yol talebini karşılayacağını belirterek, “Bu proje, Alanya’nın ekonomik kalkınmasına büyük katkı sağlayacak. Bölge için tarihi bir adım olan bu otoyol projesi, geleceğin teminatı niteliğinde,” dedi. Tavlı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve bölge milletvekillerine teşekkür ederek projenin hayırlı olmasını diledi.


Ulaştırma Bakanı Uraloğlu, projelerin Türkiye’nin karayolu ulaşımında önemli bir rol oynayacağını ve yıllık 3,3 milyar TL tasarruf sağlayarak, 41 bin ton karbon emisyonunu azaltacağını ifade etti. Antalya-Alanya Otoyolu’nun ise yıllık 6,6 milyar TL tasarruf sağlayarak, 47 bin ton karbon emisyonunu azaltacağı belirtildi. Projelerin yıl sonuna kadar yapımına başlanması planlanıyor.