Geçtiğimiz Kasım ayında kara para aklama ve vergi kaçakçılığı suçlamasıyla tutuklanan Dilan Polat, cezaevinde intihar girişiminde bulunduğu için Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesine yatırılacak. Polat, burada 3 ay tedavi gördükten sonra tekrar cezaevine gönderilecek.


3 Ay Tedavi Kararı

Cezaevinde uzun süredir tutuklu bulunan Dilan Polat, geçtiğimiz günlerde sinir krizi geçirerek kendisine zarar verdi. Polat’ın vücudunda kesik ve morluklar oluştuğu öğrenildi. Avukatları, bu durum üzerine tahliye talebinde bulundu ancak talep reddedildi. Gelişmelerin ardından avukatlar, Polat’ın sağlık durumu nedeniyle bir kez daha tahliye talebinde bulundu. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Dilan Polat’ın Adli Tıp Kurumuna sevk edilmesine karar verdi. Marmara Cezaevinde tutuklu olan Polat, jandarma ekipleri tarafından Yenibosna’daki Adli Tıp Kurumuna götürüldü ve burada 1,5 saat süren tahliller yapıldı. Adli Tıp Kurumunun hazırladığı rapor Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığına ulaştı ve raporda, Dilan Polat’ın 3 ay boyunca Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinde tedavi görmesine karar verildi.

Nevide Çiçek başarıya doymuyor Nevide Çiçek başarıya doymuyor


Ne Olmuştu?

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosunun yürüttüğü soruşturma kapsamında, Dilan Polat ve Engin Polat’ın da aralarında bulunduğu 12 şüpheli, 5 Kasım 2023 tarihinde tutuklanarak Marmara Cezaevine gönderilmişti. 6 aydır cezaevinde bulunan Dilan Polat hakkında, Banu Parlak’ın iş yerinin kurşunlanması ve komşularıyla yaşadığı kavga dahil birçok soruşturma başlatılmıştı. 19 Nisan tarihinde Polat Ailesine yönelik açılan ilk soruşturma olan kara para aklama soruşturması kapsamında vergi usul kanununa muhalefet suçundan tahliye kararı verilmiş, ancak diğer 3 suçtan tutukluluklarının devamına karar verilmişti.

 

Editör: Haber Merkezi