Alanya Haberleri

"3. Göz" Raporu Sonrası Alanya Belediyesinde Büyük Tasfiye!

Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, önceki dönem Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in ana kadrosunda görev yapan ve bir süre adı gündemden düşmeyen Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Erdoğan da dahil olmak üzere toplam 6 ismin görev yerini değiştirdi. Gerçekleşen bu değişikliklerin Başkan Özçelik'in ''3. GÖZ'' diye tabir ettiği sistemin verdiği rapor doğrultusunda gerçekleştiği iddia edildi.

Akşam saatlerinde yapılan sürpriz görev değişikliklerinin, geçtiğimiz haftalarda düzenlediği basın toplantısında Belediye’ye ait 3. Göz"ün çalıştığını ve elde ettikleri bazı delil ve belgeleri savcılık ile paylaştıklarını söyleyen Başkan Özçelik’in bu sözleri sonrasında gerçekleşmesi, akıllarda soru işareti bırakırken, gerçekleşen bu atamaların 3. Göz'ün verdiği rapor doğrultusunda yapılıp yapılmadığı ise henüz netlik kazanmış değil.

‘’3.Göz Aktif Edildi Görev Değişikleri Peş Peşe Gelmeye Başladı’’

31 Mart yerel seçimlerinden sonra belirli bir süre eski Başkan Adem Murat Yücel’in ekibine dokunmayan ve daha sonra ilk neşteri Basın Yayın, Özel Kalem, Fen İşleri gibi birçok müdürlüğe neşter  vuran Başkan Özçelik, devam eden süreçte neredeyse eski kadrodan kimseyi yerinde bırakmadı. Son olarak Başkan Yardımcısı Hasan Erdoğan ile devam eden bu "neşter operasyonunun" devam edip etmeyeceği belirsizliğini korurken, Belediye'deki bazı isimlerin Başkan Özçelik tarafından aktif edilen "3. Göz"ün radarına girdiği ve Başkan Özçelik tarafından savcılığa teslim edilen deliller ve evraklarla ilgili yakın zamanda bir gelişme yaşanacağı kulislerde konuşulmaya başlandığı iddia edildi. 

Yapılan son atamalarla ilgili Başkan Özçelik’ten henüz bir açıklama gelmezken, gerçekleşecek ilk basın toplantısında bu konunun gündeme gelmesi bekleniyor.

Öte yandan son yapılan atmalara göre yerleri değişen isimler şu şekilde:

Belediye Başkan Yardımcısı ve Yazı İşleri Müdürü Hasan Erdoğan Muhtarlıklar Müdürlüğü'ne atanırken yerine Kemal Sarıöz getirildi. İnsan Kaynakları Müdürü Menderes Sivri Kırsal Hizmetler Müdürlüğü’ne, Sivri'den boşalan İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğüne Ali Mazlum Yüksel atanırken, Kırsal Hizmetler Müdürlüğü'ne Menderes Sivri, Makine İkmal Bakım Onarım Müdürlüğü'ne Hüseyin Maral, yeni kurulan Gelirler Müdürlüğü'ne ise Veysel Yetkin atandı.