Yeşil lastikler doğayı da bütçeyi de koruyor Yeşil lastikler doğayı da bütçeyi de koruyor

2023 yılında marketlerde 60 ile 70 lira arasında satılan bir karton 30'lu yumurta, bu yıl toptancıdan 80 liradan işlem görürken, marketlere ulaşana kadar fiyatı katlanarak artıp 120 liraya kadar çıktı. Dar gelirli vatandaşın kahvaltılarda yediği neredeyse tek gıda olan yumurtanın bu ani yükselişi sonrası vatandaşlardan tepkiler yükselmeye başladı.

Ekran Görüntüsü 2024 09 03 093731

"Bu Fiyatlarla Nasıl Geçineceğiz?"

Semt pazarlarına ve marketlere giden vatandaşlar, karşılaştıkları fiyat artışı karşısında şaşkınlıklarını gizleyemedi. Pazarda alışveriş yapan vatandaşlar, "Her hafta düzenli olarak pazara gelip alışveriş yapıyorum. Geçen hafta 80 TL'ye aldığım yumurta kolisi bugün 120 TL olmuş. Bu fiyatlarla nasıl geçineceğiz, anlamıyorum" derken, Semt pazarlarında esnaf da bu durumdan oldukça şikayetçi.

Pazarda esnaflık pazarcılar fiyatların yükselmesinden dolayı vatandaş gibi kendilerinin de zor durumda kaldığını dile getirerek, "Yumurta fiyatları bir anda fırladı. Müşterilerim sürekli fiyat soruyor ama ben de ne diyeceğimi bilemiyorum. Birkaç gün öncesine kadar 70-90 TL’ye satıyorduk, şimdi 120 TL’den aşağı veremiyoruz," şeklinde konuştu.

 

Editör: Selçuk Soydan