1972 yılında Mahkum filmi ile Yeşilçam a adım atan Nalan Çöl, tam 52 yıldan beri bir Yeşilçam emekçisi olarak sanatına devam ediyor.  Sanat yaşamında çok sayıda ödül alan Nalan Çöl, geçtiğimiz hafta tatil ve akraba ziyareti için geldiği Alanya da yaşam boyu Onur ödülü aldı.

5F8B271C 8040 43C6 B974 877D63Ec9894

Türk sinemasinda Mahkum, Beddua, Kader Yolcuları, Dağ Kurdu, Gecenin Hakimi, Aşk Sepeti, Kişiliksiz, Ezilenler, Yemin, Sapık, Kral Benim, Şiribom Şiribom, Namın Yürüsün Behçet, Kolsuz Kahraman, Vurma Zalim Vurma, Bahriyeli Kemal , Birtanem, Bilal-ı Habeşi gibi filmlerinde arasında bulunduğu 60 dan fazla filmde başrol ve ikinci kadın rolleri ile beyaz perde de gözüken ve Yeşilçam ın en önemli emekçilerinden biri olan Nalan Çöl, 18 Eylül'de Van da TRT ve TRT ŞEŞ kanalları için ilk etabda 104 bölüm çekimleri başlayacak olan Derviş isimli dönem dizisinde başrollerden birine hayat verecek.
F052F622 Efe1 4219 9723 3C558E71Efe0Sinemanın kendisi için yaşamsal bir tutku olduğunu ifade eden 50 yıllık  Yeşilçam emekçisi Nalan Çöl " Yüce yaradan Allah ömür ve sağlık verdiği sürece film setlerinde olmak, zamana ve yaşıma uygun rollerde kameranın önünde olmak isterim. Aldığım övgüler ve ödüller de bana yaşama ve daha çok çalışma hevesi veriyor. Naim Kaya beyin teklifi ile Derviş de önemli bir rol üstlendim. Çekim tarihi olan 18 Eylül ü dört gözle bekliyorum "dedi.

Çöl, Alanya da geleneksel olarak her yıl sanat camiasına ödül veren Ringo Kazım lakaplı oyuncu işletmeci Kazım Adıyaman a da , verdiği yaşam boyu Onur ödülü için teşekkür etti.

İşte Cuma günü vizyona girecek filmler İşte Cuma günü vizyona girecek filmler


Özel Haber: Zeki Demir/ Haber Merkezi

Editör: Selçuk Soydan