Yeni bir sezon…

Sancılı birkaç sezonun ardından bir scouting başarısı olarak 3’üncü ligde keşfedilen Oğuz Aydın’ın iki sezonda parlatılarak yüksek bir meblağ ile satılması ve yedi sezon sonra yayıncı kuruluşun yayın haklarını hatrı sayılır seviyede arttırması sonrası Alanyaspor bir nebze olsun nefes almış oldu.

Bilhassa pandemi döneminde yayın haklarındaki düşüş, mezkûr dönemde elle tutulur bir transfer geliri olmaması ve sabit gelir kaynaklarının yetersizliği tüm kulüpler gibi Alanyaspor’u da oldukça zorlu bir yola sürüklemişti. Bu dönemde yönetim kurulu tüm zorluklara rağmen yine üzerine düşeni yaparak kapı kapı dolaşıp yaraya merhem olacak çözümler üretmeye çalıştı. Kaynak arayışında olan yönetim nihayet beklenilen bonservisli satışı gerçekleştirdi ve camia mali açıdan rahat bir nefes almış oldu.

Geçtiğimiz sezon alınan iki bitiricinin(!) etkisizliği, stoperin oynamadan gönderilmesi ve takımın inişli çıkışlı grafiğine rağmen Fatih Hoca aşısının tutması ve kritik virajda alınan iyi skorlarla lig de kazasız belasız bitirilmiş oldu.

Transferler ne katacak? Ümit Akdağ…

Kale: Açıkçası Ertuğrul beklediğimden çok daha iyi bir sezon geçirdi. Yusuf Karagöz’ün umulan performanstan uzak kalması ve Yavuz Aygün’ün gönderilmesiyle hasıl olan kaleci ihtiyacı, Atletico Madrid ile de ismi geçen potansiyeli yüksek eldiven Mert Bayram’ın Altınordu’dan kadroya dahil edilmesiyle giderilmiş oldu.
Savunma hattı

Nuno Lima, Fidan Aliti, Fatih ve Furkan dörtlüsü yeterli gibi görünebilir fakat buradan bir transfer çıkarmalıydık. En azından Furkan’ın belli bir performansa erişip satılması beklentisindeydim fakat olmadı. Bu sezon bölgede farklı bir isme dikkat çekmek istiyorum: Ümit Akdağ. Sol ayaklı, dribbling yeteneği olan henüz 20 yaşında bir futbolcu. Geçtiğimiz sezon Süper Lig’e çıkan Göztepe’de üçlü savunmada özellikle son bölümde yeterli şansı buldu ve çok iyi bir performans sergiledi. Göztepe ısrarla istemesine rağmen yönetimimiz Ümit’i kadroda tutarak çok doğru bir hamle yaptı. Umarım transfer dönemi sonuna kadar bu karar korunur. Çünkü Ümit’in top hakimiyeti ve fiziğiyle (1.90m) en üst seviyede de kendisini göstermesi lazım. Bundan sonrası Fatih Hoca’da. Umarım Ümit stoper bölgesinin değişmezi olur; hem takıma katkı sağlar hem de transfer yaparak para kazandırır. Bu ışık onda fazlasıyla var.

Peki, Richard, Makouta, Lusamba ve Janvier merkezinde işler nasıl seyreder?

Janvier rotasyonda da olsa takıma her an katlı sağlayacak bir oyuncu. Takımda tutulacaktır. Son üç sezonda 30’lu maçları aşmış yeni transfer Makouta takıma uyum sağlaması halinde oranın değişmezi olacak gibi duruyor. Tam bir box-to-box oyuncusu.  Richard-Makouta ikilisinin neler göstereceğini merakla bekliyorum. Aynı familyadan olan bu merkez oyuncuları takımın kaderini belirleyecek gibi duruyor. Emirhan, Buluthan, Cem Çelik, İsmail, Eren, Mert Yusuf, Emin Sarıgül gibi isimlerin ise geniş kadroda da olsa kendilerine yer bulabilmeleri şimdilik zor görünüyor.

İleride  sıfır risk…

Serdar Dursun’u Bundes Liga 2’den bu yana takip ediyorum. 2019’dan beri uygulamadan bildirimlerini alıyor ve oynadığı maçların özetini izliyordum. Bundes Liga 2’ye sığmayacak bir oyuncuydu ve nitekim Fenerbahçe’ye transfer olarak ve dahi milli takıma kadar yükselerek kendi seviyesini göstermiş oldu. Futbol oynamayı istediği için geldiği bu takım ona ilaç olacaktır. Onun da Alanyaspor’a ilaç olmasını bekliyoruz. Kanatlarda Efecan, Loide ve Yusuf iyi isimler olsa da bir kanat transferi daha bekleniyor. Özellikle Balkovec, Hadergjonaj, Loide ve Yusuf birbirlerini artık tamamen tanıyorlar ve bu kenarlarda hızlı kapatma ve çabukluk anlamında işimize yarayacaktır. Efecan ise bir yaş daha aldı ama sahaya liderliği, tutku ve enerjisini koyması tek dileğimiz. Bu olduğu müddetçe sırtından forma alınamaz.

Ligin ilk haftasında Eyüp gibi iddialı ve tarihinde ilk kez Süper Lig’e çıkmış bir takımla karşılaşmak heyecan verici. Görelim neler olacak…