Asayiş

"Yanlışlıkla Oldu" Diyen Esnaf, Park Halindeki Aracı Hedef Aldı

Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde dükkanının önüne park edilen bir araca sinirlenen esnaf Selçuk T., kendi aracıyla kasıtlı olarak park halindeki araca çarptı. Olay sonrası "Kaydırdım, yanlışlıkla oldu" diyerek özür dileyen esnaf, araç sahibine tüm masrafları karşılayacağını belirttirek olay yerinden uzaklaştı.

Olay, 8 Eylül akşamı Hakan Akyol’un aracını evinin önüne park etmesiyle başladı. Ertesi gün işyeri sahibi Selçuk T., Akyol’a aracını çekmesini söyledi. Akyol’un sokakta herkesin park etme hakkı olduğunu belirtmesi üzerine Selçuk T., "Olacakları gör" diyerek aracına bindi. Sokakta bir süre ilerleyen esnaf, hızla geri geri gelerek Akyol’un aracına çarptı. O anlar, çevredeki bir kişi tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

Esnaf Özür Diledi Ama Tehditler Bitmedi

Aracına kasıtlı olarak çarptıktan sonra inip “Kaydırdım, yanlışlıkla oldu” diyen Selçuk T., olayın kameraya kaydedildiğini fark edince yeniden aracının başına geldi. Bu kez masrafları karşılayacağını belirten Selçuk T., olay yerinden uzaklaştı. Ancak mahalledeki gerginlik bitmedi. İddiaya göre, Selçuk T.'nin bir arkadaşı pompalı tüfekle geri gelme tehdidinde bulundu.

“Canımıza ve Malımıza Kasıt Var”

Hakan Akyol’un eşi Gülsün Akyol, olaya tanıklık edenlerden biri olarak o anları cep telefonuna kaydetti. Akyol, yaşanan olayla ilgili olarak “Araç benim evimin önüne park edilmişti. Esnaf gelip ‘Aracınızı çekin, yoksa yapacağımı biliyorum’ dedi. Aracımızın üzerine kasıtlı olarak geri geri gelerek çarptı. Hem maddi hem manevi olarak mağduruz. Çocuğum o an araçta olabilirdi, büyük bir tehlike atlattık. Tek isteğimiz, bu tür olaylara caydırıcı yaptırımlar uygulanmasıdır” dedi.

Şikayetçi Oldular

Hakan Akyol, olayın ardından Selçuk T. hakkında şikayette bulundu. Akyol, esnafın hem aracına zarar verdiğini hem de tehditlerde bulunduğunu belirtti. Ayrıca Selçuk T.’nin “Bu arabayı buradan çekmezsen yakarım” diyerek kendilerini korkutmaya çalıştığını iddia etti. Akyol, “Bu insanların yaptıklarının yanına kalmaması gerekiyor, mücadelemizi sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.