Gündem

Vukuatlı Müteahhittin Binasına Belediyeden Yıkım Kararı Çıktı

Alanya Belediyesi Encümeni, geçtiğimiz günlerde mühürlenen ve vukuatı ile ünlü müteahhittin binasına yıkım kararı vererek 10 milyon tl para cezası kesti.

Alanya Belediyesi Encümeni, geçtiğimiz günlerde mühürlenen ve vukuatı ile ünlü müteahhittin binasına yıkım kararı vererek 10  milyon tl para cezası kesti.

Üzerine Oturduğu Zemin Kirişlerini Kesmişler

Alanya Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri, Saray Mahallesi’nde dört katlı bir binada yapılan ihbar üzerine inceleme gerçekleştirdi. İnceleme sonucunda, bodrum katında temel kirişlerin kesildiği tespit edilen bina mühürlenmişti. Yapılan incelemeler sonucunda, mevcut inşaat ruhsatına göre zemin katta olması gereken bina giriş sahanlığının bodrum kata alınmak istendiği, bu amaçla bodrum katın yetersiz olan kat yüksekliğinin zemine doğru derinleştirilerek sağlanmaya çalışıldığı anlaşıldı. Bu süreçte, deprem güvenliğini tehlikeye sokacak şekilde bina kolonlarının oturduğu zemin kirişlerinin kesildiği, kolonların ayaklarındaki demirli betonların daraltıldığı ve bazı kirişlerin altının boşaltılarak askıda bırakıldığı belirlendi. Ayrıca, balkonların demir konstrüksiyon malzeme ile büyütüldüğü, binanın üzerine inşaat ruhsatına aykırı ek bir kat inşa edildiği ve tüm katlarda izinsiz tadilat çalışmaları yapıldığı tespit edildi. Öte yandan binanın önündeki kaldırımın işgal edilerek duvarla örüldüğü de ortaya çıktı.

Müteahhitte 10 Milyon Lira İdari Para Cezası ve Yıkım Kararı Alındı

Alanya Belediyesinde yapılan Belediye encümen toplantısında, kanunsuz faaliyetlerde bulunan müteahhit MÜ’ye 10 milyon lira idari para cezası ve bina hakkında yıkım kararı verilirken, Müteahhit MÜ’nün daha önce Demirtaş’ta restore ettiği bir binada da mevzuata aykırılıklar bulunduğu ve bu nedenle para ve yıkım cezası aldığı öğrenildi. Aynı müteahhidin Avsallar Mahallesi’ndeki otelinde de fazlalıklar tespit edildi ve otel hakkında da yıkım kararı verildi.

Alanya Belediyesinden yapılan açıklamada, kentteki yapı güvenliğini sağlamak adına denetim ve yaptırımlarını kararlılıkla sürdürmeye devam edeceği açıklandı.