Tiyatronun ve Sinemanın Önemli İsmi

Sema Çeyrekbaşı, hem 'Kendi Düşen Ağlamaz' hem de 'Sandık Kokusu' dizilerindeki rolleriyle tanınmış bir Devlet Tiyatrosu sanatçısıydı. Uzun yıllar İstanbul Devlet Tiyatrosu’nda birçok oyunda görev aldı ve 1993-1994 sezonunda kurumda Sanat Yönetmeni olarak hizmet verdi.

Ödülleri ve Başarıları

Ünlü Şarkıcı Hande Yener Alanya'daki Atlı Deniz Turuna Sert Tepki Ünlü Şarkıcı Hande Yener Alanya'daki Atlı Deniz Turuna Sert Tepki

Ekran Görüntüsü 2024 08 05 174201

Çeyrekbaşı, tiyatro dünyasında kazandığı ödüllerle tanındı. 2007 yılında Inishmaan'ın Sakatı oyunundaki başarısıyla 11. Afife Tiyatro Ödülleri'nde "Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu" ödülüne layık görüldü. 2011'de ise Temiz Ev oyunundaki performansıyla 15. Afife Tiyatro Ödülleri'nde "Yılın En Başarılı Yardımcı Kadın Oyuncusu" ve 16. Sadri Alışık Ödülleri'nde "Komedi ya da Müzikal Dalında Yardımcı Rolde Yılın En İyi Kadın Oyuncusu" ödüllerini kazandı.

Taziye ve Başsağlığı Mesajları

Usta oyuncunun ölümünün ardından Oyuncular Sendikası bir açıklama yaparak, "Değerli meslektaşımız Sema Çeyrekbaşı hayatını kaybetti. Çok üzgünüz. Ailesine ve tüm sevenlerine sabır diliyoruz. Başımız sağ olsun" dedi.
 

Ekran Görüntüsü 2024 08 05 174252

Editör: Selçuk Soydan