Asayiş

SON DAKİKA: Ümraniye'de Polis Memuruna Silahlı Saldırı: 27 Yaşındaki Kadın Polis Şehit Oldu

Ümraniye’de polis ekiplerine yönelik gerçekleştirilen silahlı saldırıda bir kadın polis memuru şehit oldu. Olay, gece saatlerinde polislerin uygulama yaptığı sırada meydana geldi. Saldırganın, bir polisin silahını alarak ateş açtığı, olay sonucunda iki polisin yaralandığı ve ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan polis memuru Şeyda Yılmaz'ın şehit olduğu öğrenildi. Yakalanan saldırganın 26 suç kaydının olduğu tespit edildi.

Arbede Sonucu Saldırı

İstanbul’un Ümraniye ilçesinde gerçekleşen olayda, polislerin uygulama sırasında şüpheli bir şahsın kaçmaya çalıştığı belirtildi. Kaçmaya çalışan 19 yaşındaki Y.E.Ç., çıkan arbedede polisin silahını gasp ederek rastgele ateş açtı. İki polis memuru yaralanırken, ağır yaralı polis memuru Şeyda Yılmaz hastaneye kaldırıldı ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Saldırganın Suç Kayıtları Ortaya Çıktı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, 19 yaşındaki saldırgan Y.E.Ç.’nin 26 suç kaydının bulunduğu ve motosiklet hırsızlığı suçundan yakalandığı belirtildi. Ancak şahsın, firar ettiği sırada bu olayı gerçekleştirdiği ifade edildi. Olayın güvenlik kameraları tarafından kaydedildiği öğrenildi.

Polis memuru Şeyda Yılmaz, saldırganın açtığı ateşe karşılık vermesine rağmen ağır yaralandı ve kaldırıldığı hastanede şehit oldu.