Gündem

Dilan ve Engin Polat'ın Tahliyesine Ümit Özdağ'dan Sert Tepki

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, serbest bırakılan Polat çiftine sert tepki göstererek, ‘’Hak etmediğiniz bir zenginlikle görgüsüzce yaşıyorsunuz"dedi.

Loading...

Kara para aklama ve vergi kaçırma suçlamasıyla yargılanan çiftin tahliye edilmesi üzerine sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Polat çiftinin tahliyesine ilişkin olarak, "Hapishaneden nasıl çıktığını biliyorum. Ne yazık ki yazamıyorum" ifadelerini kullandı. Çifte yönelik eleştirilerini derinleştiren Özdağ, Türkiye'deki ekonomik eşitsizliklere de dikkat çekerek, "Siz, 85 yaşında kadınların kağıt mendil satarak kiralarını ödemeye çalıştığı bir ülkede, hak etmediğiniz bir zenginlikle görgüsüzce yaşıyorsunuz" dedi.

Savcılığın İtirazına Rağmen Tahliye

Dilan ve Engin Polat çifti, kara para aklama ve vergi kaçırma suçlarından yargılanmalarına rağmen, savcılığın itirazına rağmen tahliye edildi. Dilan Polat'ın tahliyeden sonra eski sosyal medya paylaşımlarına dönmesi de dikkat çekti.

Konuyla ilgili Özdağ, yaptığı açıklamada, Polat çifti ve benzerlerini "zamanın ruhunu ve devrin yüz karasını" temsil etmekle suçladı. Gençlere de seslenen Özdağ, "Bunlara özenmeyin, sabah onuruyla kalkıp işine giden annenizi ve babanızı örnek alın" şeklinde konuştu. Öte yandan Özdağ’ın bu sert açıklama, sosyal medyada geniş yankı buldu.