Tarım Sektörünün Yeni Lokomotifi Boroon, Türkiye’de Bayilikler Verecek Tarım Sektörünün Yeni Lokomotifi Boroon, Türkiye’de Bayilikler Verecek

Türkiye’de yıllar önce okullarda ders olarak verilen tarım eğitimi, özellikle kırsal bölgelerde öğrencilerin tarım bilgisi ve becerilerini artırmayı amaçlıyordu. Öğrencilere toprak işleme, bitki yetiştirme ve hayvancılık gibi temel tarım bilgileri öğretilirken bu ders 2000'li yılların başından itibaren, müfredatta yapılan değişikliklerle okullardan kaldırıldı.

Ekran Görüntüsü 2024 08 08 120318

‘’Gençler Tarımın Ne Olduğunu Bile Bilmeden Okul Bitiriyorlar Bu Çok Acı’’

Konuyla ilgili bir video çekerek sosyal medyada yayınlayan Karadenizli bir üretici, ‘’ Şu elimde görmüş olduğunuz kitap Türkiye Cumhuriyeti devletinde bin dokuz yüz altmış yetmiş beş yılları arasında ortaokul birinci sınıf müfredatında yer alan tarım bilgisi kitabı. Annemin ortaokul dönemleri. Kitabın içinde. Büyükbaş hayvanlar, küçükbaş hayvanlar, bahçe nasıl kazılır? Çapa Nasıl yapılır? fidan nasıl dikilir? Aşılama nasıl yapılır? Kısacası mini bir veterinerlik mini bir tarım bilgisi gibi. O yaşta çocuklara aşılanıyordu bu eğitimler. Ama Türkiye'de on beş yirmi yıldır tarım bilgisi diye bir ders kalmadı, gençler tarımın ne olduğunu bile bilmeden okul bitiriyorlar bu çok acı’’ diyerek tepkisini dile getirdi.

Editör: Selçuk Soydan