Turizmin Çehresi Değişiyor: Bir Dönemin Sonu

Alanya’da uzun yıllardır eleştirilen 'Her Şey Dahil' konsepti, turizm sektörü ve esnaflar tarafından büyük zarar verdiği gerekçesiyle eleştiriliyordu. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın aldığı karar doğrultusunda, turistlerin sadece otellerde kalmaları yerine şehirde vakit geçirmeleri teşvik edilecek.

Turistler Dışarı Çıkacak, Esnaf Canlanacak

Yeni düzenlemeyle birlikte turistlerin şehir içi gezilere ve tarihi alanlara daha fazla katılmaları hedefleniyor. Bu sayede hem Alanya'nın yerel esnafı kazanç sağlayacak hem de turistler, bölgenin kültürünü ve lezzetlerini keşfetme imkânı bulacak. Esnaflar, bu değişiklikten oldukça umutlu.

Ekran Görüntüsü 2024 09 06 140731

Gıda İsrafı Sona Erecek

Bakan Ersoy Müjdeyi Verdi: Alanya Otoyolu İnşaatı Başlıyor Bakan Ersoy Müjdeyi Verdi: Alanya Otoyolu İnşaatı Başlıyor

'Her Şey Dahil' sisteminin en çok eleştirilen noktalarından biri olan gıda israfı da bu yeni modelle birlikte azalacak. Yeni uygulama, sürdürülebilir turizm hedeflerine katkı sunarken, Türkiye'nin komşu ülkelerle olan rekabetinde de bir avantaj sağlaması bekleniyor.

Ekran Görüntüsü 2024 09 06 140755

Uzmanlar Ne Diyor?

Uzmanlara göre, bu değişiklik Türkiye turizmine uzun vadede büyük katkılar sunacak. Turizmin daha çeşitli hale gelmesiyle hem çevreye duyarlılık artacak hem de yerel ekonomiye can suyu sağlanacak.

Editör: Selçuk Soydan