Yeni levhalar, çevre dostu ve güvenli ulaşım sistemlerini desteklemek için tasarlandı ancak bu işaretler, sürücüler arasında kafa karışıklığına yol açabiliyor. Özellikle trafik düzenlemelerine yönelik değişiklikleri anlamakta zorlanan sürücüler için bu işaretler soru işaretleri oluşturuyor.

Ekran Görüntüsü 2024 09 10 175345

İzmir'de Tire ve Bayındırlı üreticilere yeni destekleme modeli anlatıldı İzmir'de Tire ve Bayındırlı üreticilere yeni destekleme modeli anlatıldı

İspanya hükümetinden yapılan açıklamada, "Düşük emisyonlu bölgeye özel etiket olmadan giren sürücüler, ağır para cezalarıyla karşılaşacaktır. Yeni tabelalar, zararlı emisyonları azaltma ve temiz enerji kaynaklarını destekleme planının bir parçasıdır" denildi. bYeni uygulamada dikkat çeken "R-120" işareti, belirli çevresel rozetlere veya faktörlere göre bazı araçların belirli alanlara giriş izninin olmadığını bildiriyor. Tabela kurallarına uymayan sürücüler ise ağır para cezaları ile karşılaşacak.

Bu değişiklikler, sürdürülebilir ulaşım hedeflerine ulaşmak için atılan önemli bir adım olarak görülüyor. Ancak yeni tabelaların getirdiği kuralların anlaşılması ve uygulanması sürecinde yaşanabilecek zorluklar, dikkatle izlenmeye devam edecek.

Editör: Selçuk Soydan