İzin Oranları Tavan Yaptı

Tesla'nın Berlin'deki fabrikasında Ağustos ayında hastalık izni oranı %17'ye kadar çıkarken, bu oran sektör ortalamasının yaklaşık üç katına denk geliyor. Almanya genelinde ortalama hastalık izni %6,1 iken, Tesla'daki oranların yüksekliği, yönetimi harekete geçirdi. İlk etapta çalışanlara işe düzenli gelmeleri için 1.000 Euro'luk bir ödül teklif edilse de bu uygulama beklenen etkiyi yaratmadı.

3C6F5Ca21D4B5E93B02Cfa8D468B17508E570E19

Ev Ziyaretleri Başladı

Fabrika Müdürü André Thierig ve İnsan Kaynakları Yöneticisi Erik Demmler, çalışanların gerçekten hasta olup olmadığını kontrol etmek için ev ziyaretlerine başladı. Ancak bu durum, çalışanlar arasında hoş karşılanmadı. Ziyaretlerin, çalışanların moralini olumsuz etkilediği ve "haksızlık" olarak nitelendirildiği belirtiliyor.

Bbd714A3 Resize 820X0X100

Bilişim Zirvesi için geri sayım başladı Bilişim Zirvesi için geri sayım başladı

Sendikadan Tepki: Sorunlar Çözülmeli

IG Metall sendikası temsilcisi Dirk Schulze, Tesla yönetiminin iş yükünü dengelemek yerine çalışanları suçlamasını eleştirerek, “Ağır iş yükleri devamsızlığı artırıyor. Mevcut yaklaşım sürdürülebilir değil ve hastalık izinlerini azaltmak istiyorlarsa öncelikle bu kısır döngüyü kırmalılar” dedi. Tesla’nın çalışanlarının memnuniyetsizliğini nasıl gidereceği ve bu yöntemlerin devamsızlık oranlarını nasıl etkileyeceği merakla bekleniyor.

Grip 1000X480

Editör: Selçuk Soydan