Atalık tohum üretimi konusunda bir açıklama yapan Göktepe, atalık tohumların korunmasının ve gelecek nesillere aktarılmasının öncelikleri arasında yer aldığını belirtti. “50-100 yıllık geçmişi olan atalık tohumlarımızı kırsaldaki üreticilerimizden topluyoruz. Şu anda elimizde 18 çeşit ata tohumu var ve bunları yeni nesil üreticilere ulaştırıyoruz, “Domates hasadını yeni tamamladık. Tohumları ayırıp, üretici adaylarımıza en fazla 10 adet tohum veriyoruz. Aynı kalitede ürün alındığında bu tohumları ata tohumuna dahil ediyoruz,” dedi.
Ekran Görüntüsü 2024 08 12 162828

Tarım Sektörünün Yeni Lokomotifi Boroon, Türkiye’de Bayilikler Verecek Tarım Sektörünün Yeni Lokomotifi Boroon, Türkiye’de Bayilikler Verecek

Ata tohumlarının DNA’sının korunmasına büyük önem verdiklerini belirten Göktepe, bu tohumların hibrit tohumlardan yüzde 30 daha verimli olduğunu ve hastalıklara karşı daha dayanıklı olduğunu ifade etti. “Hibrit tohumlardan elde edilen verimle kıyaslandığında, ata tohumları daha yüksek verim sağlıyor. Su tüketiminde ise herhangi bir fark bulunmuyor,” dedi.

Ekran Görüntüsü 2024 08 12 162815

Editör: Selçuk Soydan