Program tanıtıldı... Teknoloji girişimciliğinde yeni dönem Program tanıtıldı... Teknoloji girişimciliğinde yeni dönem

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Türkiye ve Suriye arasındaki normalleşme müzakerelerine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Esad, Türkiye'nin Suriye'deki askeri varlığını çekmesinin müzakereler için ön koşul olmadığını belirterek, ilişkilerin düzeltilmesi için hızlı bir şekilde adım atılması gerektiğini vurguladı.

Türkiye, Suriye ile diyalog çağrısını çeşitli seviyelerde dile getirmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın Şam yönetimi ile görüşmesini önermiş, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ise uygun koşullar sağlanırsa bakanlar düzeyinde görüşmelere başlanabileceğini belirtmişti. Esad’ın açıklamaları, müzakerelerin ön şartsız başlayabileceğine dair genel bir uzlaşı sağlandığını gösterdi.

Esad, müzakerelerde Türkiye’nin terörle mücadele ve mülteciler konusundaki taleplerine, Suriye’nin ise terörle mücadele ve askerlerin çekilmesi taleplerine vurgu yaptı. Müzakerelerin başlaması durumunda ortak bir açıklama yapılacağını ifade etti. Şu anda, Türkiye, Suriye, Rusya ve İran’ın istihbarat başkan yardımcılarının bir araya gelmesi bekleniyor. Müzeşkeler zorlu bir süreç olabilir, ancak sürecin başlaması önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.