Saadet GİK Üyesi Tekin: 5 milyondan fazla Müslüman katledildi Saadet GİK Üyesi Tekin: 5 milyondan fazla Müslüman katledildi

31 Mart 2024'teki yerel seçimlerde aday olmayarak Manavgat Belediye Başkanlığı görevini devreden Şükrü Sözen, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, ailesine ve şahsına yönelik saldırılara dikkat çekti. Sözen, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Kıymetli Hemşerilerim,

Son aylarda sosyal medya sayfalarından şahsıma, aileme ve canımdan çok değer verdiğim atalarıma hakaret, aşağılama ve karalama içeren, altlığı, bilgisi, belgesi bulunmayan yalan yanlış bilgiler ve suçlayıcı ifadeler paylaşmayı kendilerine görev edinmiş bu üç, dört çirkin insanı hayretle ve üzüntüyle takip etmekteyim.

Değerli Manavgat halkı, özgür iradesi ile demokratik hakkı olan tercihini partim ve şahsıma teveccüh ederek üst üste üç kez belediye başkanı olarak seçmiştir. Halkımızın güveni ve inancıyla üstlendiğim Manavgat Belediye Başkanlığı görevimi, ailemden aldığım siyasi ahlak ve sorumluluk bilinciyle, her zaman gurur duyduğum çalışma arkadaşlarımla birlikte vatandaşlarımıza güvenli, huzurlu ve konforlu bir Manavgat için her türlü zorluğa rağmen, gerektiğinde bedeller ödeyerek, gece gündüz yılmadan çalışarak ve siyasi otoritelerce de başarılı kabul edilerek üç dönemdir büyük bir onurla yerine getirdim. Toplum ve siyasetten oldukça fazla destek görmemize rağmen koltukların kimseye baki olmayacağı bilinciyle, yeni dönemde aday olmayarak onurluca görevimi devrettim. Yaşayan bir insan için bundan büyük mutluluk olamaz.

Ekran Görüntüsü 2024 07 31 122822

Geriye dönüp baktığımda bu kişilerin duygudan ve insani değerlerden yoksun, ahlaksızca şahsımı ve ailemi sosyal medya sayfalarından hakaret cümleleriyle dillerine dolamaları son derece çirkindir. Bu toplum için hiçbir sorumluluk almamış, sadece kendi menfaatleri ve çıkarları için çalışan yapılardır. Asıl üzücü olan ise, bu basiretsiz kişilerin çirkin paylaşımlarından medet umarak bize toplum nezdinde zarar verebileceklerini düşünen zavallıların olmasıdır. Bu yapıları biliyoruz, ne amaçladıklarını biliyoruz. Ancak unuttukları bir şey var. Güneş balçıkla sıvanmaz.

Bu toplum, tarih boyu Sözen ailesini de, bu kirli yorumları mesnetsizce yazan zavallıları da tanır ve tanıyacaktır. Yaptıkları paylaşımlarla beni ve ailemi lekelemeye çalışan söz konusu 3-4 ahlaksız kişiyi ve tilki kurnazlığıyla basiretsizce bu kişilerin arkasına sığınanların gerçek yüzlerini günü geldiğinde kamuoyuna aktaracağımdan kimsenin şüphesi olmasın. Doğru zamanın gelmesini beklediğimin bilinmesini isterim. Alçakça yöntemlerle, klavye kahramanlıklarıyla hiç kimsenin beni, ailemi ve emeklerimizi karalamaya hakkı yoktur. Böylesi bir duruma asla izin vermedim, bugünden sonra da vermeyeceğimin bilinmesini isterim.

Ekran Görüntüsü 2024 07 31 122837

Kamuoyuna saygılarımla, Şükrü Sözen."

Şükrü Sözen, 2009 yılında seçildiği Manavgat Belediye Başkanlığı görevini üç dönem sürdürdükten sonra 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde yeniden aday olmadı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in "Genel Başkan olarak ilk adayımızı açıklıyorum" diyerek elini kaldırdığı Şükrü Sözen, aday olmama kararından geri adım atmadı. Bunun üzerine CHP Genel Merkezi eski Milletvekili Niyazi Nefi Kara'yı Manavgat Belediye Başkanı ilan etti. Sözen, seçim kampanyası boyunca Niyazi Nefi Kara'ya destek verdi. Kara'nın başkanlık görevine seçilmesinin ardından Manavgat Belediyesi'nde yapılan devir teslim törenine katılan Sözen, şu ifadeleri kullandı:

"Burası bize partililerimizin, Manavgatlıların ve babamızın emaneti gibi gördüğümüz bir evdi burası. Bizim kutsalımızdı. 15 yıl sizlerden aldığımız destekle bu görevi taşımaya çalıştık. Manavgat gibi çok büyük bir kentte illa ki eksiklerimiz ve noksanlarımız da olmuş olabilir. Ama hiçbir zaman bu kente olan bağlılığımız ve Manavgat'ta yaşayan insanlara olan sadakatimizi kimseye tartıştırmadık. Herkese bütün kalbimle çok teşekkür ediyorum. Seçim sonuçlarının ardından Manavgat'ta yeni bir dönem başladı."

Ekran Görüntüsü 2024 07 31 122953

Editör: Selçuk Soydan