Alanya Haberleri

Sözler verildi! Aidatlar Yükseldi! ALTSO'da Belirsizlik Devam Ediyor

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Eray Erdem, son iki yılda oda üye aidatlarına yaptığı yüzde 500'lük zam ile tartışmaların odağında. Başkanlık görevine geldiğinden bu yana Alanya için kayda değer bir projeye imza atmayan Erdem, özellikle yeni ALTSO binası için verdiği seçim vaatlerini yerine getirmemekle eleştiriliyor.

Aidatlarda Devasa Artış: "Paralar Nereye Gidiyor?"

Eski ALTSO Başkanı Mehmet Şahin’in düşük aidatlarla Alanya'ya iki okul yaptırdığı ve yurt dışı iş gezileri ile eğitim seminerleri düzenlediği dönemin aksine, Erdem döneminde yapılan zamlar büyük tepki topladı. 2 yılda yapılan zamlarla 4.750 TL'ye kadar yükselen aidatlar, ALTSO üyeleri arasında "Bu paralar nereye harcanıyor?" sorusunu gündeme getirirken, özellikle eğitim, sosyal projeler ve Alanya'nın gelişimine dair somut adımların atılmaması, eleştirilerin dozunu iyice arttırmış durumda.


Yeni Hizmet Binası Hayal Oldu

Öte yandan, seçim döneminde oda üyelerine yeni bir hizmet binası sözü veren Erdem’in, aradan geçen iki yıla rağmen tek bir çivi dahi çakmaması, ALTSO üyeleri arasında hayal kırıklığına neden olurken, Mehmet Şahin'den devralınan ALTSO’nun sağlam bir mali yapıya rağmen, nereye yatırım yapıldığı ve toplanan aidatların nasıl harcandığı halen belirsizliğini koruyor. Özellikle Başkan Erdem'in döneminde düzenlenen yurt dışı gezilerine sadece kendisi ve yakın ekibinin katıldığı yönündeki iddialar tepkilerin artmasına neden olurken, bu gezilerin odaya maliyetinin ne kadar olduğu da bir sır gibi saklanıyor.


Üyelerden Gelen Tepkiler Artıyor

Başkan Erdem’in, üyelerden topladığı aidatlar karşılığında somut bir hizmet sunmaması, "ALTSO üyelerinin paraları turistik gezilere mi harcanıyor?" sorusunu akıllara getirirken, üyeler oda yönetiminden şeffaf bir açıklama bekliyor. Tüm bu sorunların yanında, Alanya basınına da çifte standart uygulayan Başkan Erdem ve yönetimi, şeffaf bir ALTSO yönetimi için haberler yapan bazı basın ve yayın organlarına sansür uygulamaya çalışması da tepkileri ve tartışmaları beraberinde getirdi.