Ankara'da 2022 yılında eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin görülen davada karar açıklandı. Tetikçi Eray Özyağcı, Vedat Balkaya, azmettirici Doğukan Çep, Tolgahan Demirbaş ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Komiser Mustafa Ensar Aykal'ın tutukluluğunun devamına karar verildi. Serdar Öktem ve Çağlar adli kontrol şartıyla tahliye edildi.

Ekran Görüntüsü 2024 10 02 171407

SON DAKİKA: Tur Otobüsü Şarampole Devrildi 6 Ölü, 29 Yaralı SON DAKİKA: Tur Otobüsü Şarampole Devrildi 6 Ölü, 29 Yaralı

Tetikçi ve Azmettiricilere Ağırlaştırılmış Müebbet

Tetikçi Eray Özyağcı, "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Aynı suçtan, tetikçiyi olay yerine getiren motokurye Vedat Balkaya ve keşif yapan Suat Kurt da ağırlaştırılmış müebbet cezası aldı. Cinayetin azmettiricisi Doğukan Çep ve Tolgahan Demirbaş da "tasarlayarak kasten öldürmeye azmettirme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırıldı.

Diğer Cezalar ve Tahliyeler

Selman Bozkurt'a yönelik "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 13 yıl, Mustafa Uzunlar'a ve Aşkın Mert Gelenbey'e 15 yıl hapis cezası verildi. Emre Yüksel ve Murat Can Çolak'a ise "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan 18 yıl hapis cezası verildi. Komiser Mustafa Ensar Aykal'ın tutukluluğuna devam kararı verilirken, Serdar Öktem ve Çağlar Zorlu adli kontrol şartıyla tahliye edildi.

Ekran Görüntüsü 2024 10 02 171645

Sinan Ateş Cinayeti

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık 2022'de Ankara’nın Çankaya ilçesi Çukurambar semtinde silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. Davada verilen cezalar, olayın planlı bir cinayet olduğunu ortaya koyarken, kamuoyunda büyük yankı uyandırdı.

Editör: Selçuk Soydan