230 Bin Öğretmeni Kapsayan Düzenleme

Kanun, 2022'de gizli kalan ve bazı hükümlere sahip Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilen Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun kapsamını genişletiyor. Bu düzenleme ile 20 yıllık kıdemi dolduran faktörler, uzman öğretmen olmasa bile başöğretmen unvanı için başvuru yapabilir. Böylece yaklaşık 230 bin öğretmen yeni düzenlemeden faydalanacak.

Ekran Görüntüsü 2024 10 10 213659

Kariyer Basamaklarında Değişiklikler

Daha önce kariyer basamaklarında ilerlemek için uygulanan "yazılı sınav" şartına tabidir. Artık kayıtlı eğitim programlarını tamamlayarak uzman öğretmen veya başöğretmen mümkün. Ayrıca 10 yıl uzman öğretmenlik yapanlar, başöğretmenlik için başvuru yapabilecekler.

Ekran Görüntüsü 2024 10 10 213710

MASKİ personeline ‘İletişim Yönetimi' eğitimi MASKİ personeline ‘İletişim Yönetimi' eğitimi

Öğretmenlere Yönelik Suçlarda Cezalar Arttırılıyor

Kanunla birlikte değiştiricilere karşı işlenen suçlarda cezalar yarı oranda artırılacak . Kasten yaralama, tehdit, hakaret gibi suçlardan verilen hapis cezaları ertelenmeyecek. Satın alma düzenlemesiyle, öğretmenler başta olmak üzere eğitim çalışanlarının güvenliği artırılacak.

Ekran Görüntüsü 2024 10 10 213719

Milli Eğitim Akademisi Kuruluyor

Eğitim sistemine katkı sağlayacak önemli bir yenilik olarak, Milli Eğitim Akademisi kurulacak. Bu akademi, öğretmen adaylarının mesleğe hazırlanması, öğrenci kariyer basamaklarında ilerleme ve mesleki gelişimlerinin sağlanması amacıyla eğitim programları sunacak. Akademinin eğitim süreci üniversitelerle işbirliği yapılarak, böylece hem teorik hem de uygulamalı derslerle mesleki olarak geliştirilecek.

Editör: Selçuk Soydan