Asayiş

SON DAKİKA: Münevver Karabulut’un Katili Cem Garipoğlu’nun Mezarı Açılacak

Bahçeşehir'de 3 Mart 2009 tarihinde öldürülen Münevver Karabulut'un ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, Cem Garipoğlu'nun mezarının açılmasına karar verildiğini duyurdu.

Münevver Karabulut'u 15 yıl önce vahşice öldüren ve ardından cezaevinde intihar eden Cem Garipoğlu'nun ölümüne ilişkin yeni bir gelişme yaşandı. Garipoğlu'nun mezarının açılması için yapılan başvuru kabul edildi. Gelişmeyi duyuran avukat Rezan Epözdemir, Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, mezarın açılmasına ve fethi kabir işleminin yapılmasına karar verdiğini belirtti.

“Halkın İkna Olmadığı Bu Muamma Giderilecek”

Kararı sosyal medya hesabından duyuran Epözdemir, Garipoğlu'nun mezarının açılmasıyla ilgili talebin kabul edildiğini ve Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na talimat yazıldığını açıkladı. Avukat Epözdemir, "Münevver Karabulut cinayeti, kadına şiddet ve kadın cinayetleri bakımından toplumsal farkındalık oluşturan, emsal bir vaka. Müvekkilim Süreyya Karabulut’un talebi doğrultusunda bu süreçte hukuki mücadelemizi kararlılıkla sürdürdük ve nihayetinde başvurumuza olumlu yanıt aldık" ifadelerini kullandı.

“Maddi Gerçeğin Ortaya Çıkması İçin Süreci Takip Edeceğiz”

Epözdemir, özellikle son yıllarda konunun sıkça gündeme geldiğini ve kamuoyunda büyük bir merak uyandırdığını belirterek, "Yıllardır gittiğimiz her yerde, üniversitelerde, panel ve seminerlerde, yazılı ve görsel basında, sosyal medyada en fazla sorulan ve halkımızın ikna olmadığı bu muamma bu suretle giderilmiş olacak" dedi. Cem Garipoğlu’nun mezarının açılmasının kamu vicdanını rahatlatacağını söyleyen Epözdemir, hukuki sürecin etkili bir şekilde takip edileceğini ve maddi gerçeğin ortaya çıkması için çaba göstereceklerini belirtti. Kararın ardından, Türkiye’de yankı uyandıran ve hala hafızalardan silinmeyen Münevver Karabulut cinayeti bir kez daha gündeme gelirken, kamuoyu Garipoğlu’nun mezarının açılmasıyla sonuçlanacak süreci merakla bekliyor.

Cem Garipoğlu'nun Otopsi Görüntüleri: