Ekonomi

SON DAKİKA: Merkez Bankası Faizi Yüzde 50'de Sabit Tuttu

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB), piyasaların merakla beklediği faiz kararını açıkladı. Beklentilere paralel olarak, politika faizi yüzde 50 seviyesinde sabit tutuldu. Böylece, Merkez Bankası faizi üst üste 6. ayda da değiştirmemiş oldu. Mart ayındaki Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında faiz oranı yüzde 45'ten yüzde 50'ye yükseltilmişti.

"Enflasyondaki İyileşmeye Dair Belirsizlik Arttı"

Merkez Bankası, enflasyondaki iyileşme hızına dair belirsizliklerin, son dönemde gelen verilerle arttığını vurguladı. Enflasyon beklentileri ve fiyatlama davranışlarının, dezenflasyon sürecine yönelik risk unsuru olarak devam ettiği belirtilirken, parasal aktarım mekanizmasının etkinliği için makroihtiyati tedbirlerin devrede olduğu kaydedildi"Sterilizasyon Araçları Kullanılmaya Devam Edecek"

TCMB'nin karar metninde, kredi ve mevduat piyasalarında öngörülenin dışında gelişmeler yaşanması durumunda parasal aktarımın ilave önlemlerle destekleneceği ifade edildi. Likidite koşullarının yakından izlendiği ve sterilizasyon araçlarının etkili bir şekilde kullanılmaya devam edileceği açıklandı.

"Parasal Sıkılaştırma Süreci Devam Ediyor"

Merkez Bankası, parasal sıkılaştırma politikalarının gecikmeli etkilerini dikkate alarak, enflasyonun ana eğilimini düşürmeyi ve orta vadede yüzde 5 hedefine ulaşmayı amaçladığını belirtti. Politika kararları da bu doğrultuda şekillendirilecek.