SON DAKİKA

SON DAKİKA: Küçük Narin Cinayetinde Şok Gelişme: Boğularak Öldürülmüş

Diyarbakır’da kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran’ın, boğularak öldürüldüğü ortaya çıktı.

Edinilen bilgiye göre 23 Eylül'de açıklanacak Adli Tıp raporuna ilişkin detaylar basına sızdı. Yapılan otopsi işleminde küçük Narin’in boğazı sıkılarak boğulma suretiyle öldürüldüğü tespit edilirken amcanın arabasında, Narin’e ait DNA örneklerinin bulunduğu ve olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü belirtildi.

Soruşturma Kapsamında 11 Kişi Tutuklandı

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Narin’in amcası Salim Güran, cesedi taşıdığını itiraf eden Nevzat Bahtiyar ve Narin’in annesi Yüksel Güran ile ağabeyi Enes Güran’ın da aralarında bulunduğu 11 kişi tutuklandı. Amca Salim Güran’ın aracında bulunan DNA örnekleri, boğulma sırasında Narin’in ağzından çıkan sıvının araca bulaştığını gösteriyor.

Adli Tıp Raporu Bekleniyor

Narin Güran’ın kesin ölüm nedenini ortaya çıkaracak olan otopsi raporu, 23 Eylül'de açıklanacak. İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderilen 91 bulgu üzerinde yapılan detaylı incelemeler, Narin’in boğazının sıkılarak öldürüldüğünü doğruladı. Soruşturmanın henüz tamamlanmadığı ve DNA bulguları üzerinde çalışmaların sürdüğü belirtildi.

Yengeye Tutuklama Talebi

Öte yandan Yenge Hediye Güran'ın ifadesi ortaya çıktı. Yenge Hediye Güran "savcılık ifadesinin ardından "kasten öldürmeye iştirak" suçlaması ve tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Güran'ın savcılık ifadesinde çelişkili yanıtlar vererek "Narin'in amcası tutuklu Salim Güran ile ilişkim yok. Narin kaybolduktan birkaç gün sonra telefonumu değiştirdim. Cinayet günü Yüksel Güran'ın beni aradığını hatırlamıyorum. Salim ile 25 saniye görüştük ama içeriğini hatırlamıyorum" dediği öğrenildi.