Kredi Kartlarına Yıllık Ücret Kanun teklifine göre, limiti 100 bin TL ve üzerinde olan kredi kartlarından her yıl 750 TL Savunma Sanayii Destekleme Fonu'na katkı payı alınacak. Bu düzenleme, fonun finansmanını artırmayı amaçlarken, özellikle yüksek limitli kredi kartı sahiplerini etkileyecek.

Tapu ve Noter İşlemlerinde Ek Ücretler Yeni düzenleme ile taşınmaz satışlarında alıcı ve satıcılardan ayrı ayrı 750 TL, diğer işlemlerde ise işlem yapılan kişiden 375 TL ücret alınacak. Noterde yapılan işlemler için de tapu bedeli kadar ücret öngörülüyor. Ayrıca, sıfır araç tescil işlemlerinde 3.000 TL, ikinci el araç satış ve devirlerinde ise 1.500 TL ücret alınması planlanıyor.

1472832

Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) Kapsamı Genişletiliyor Teklif, drone'ları ve 5.000 TL üzerindeki kol saatlerini de ÖTV kapsamına alıyor. Motorlu Taşıtlar Vergisi'nde ise yeni düzenlemelerle, vergilendirilmeyen düşük silindir hacmine sahip motosikletler de vergilendirilecek.

5A0B32978D9628Baea9881780Bdffd3Cf0483D3F

'Merkez' faizi değiştirmedi! 'Merkez' faizi değiştirmedi!

Muhasebe ve Enflasyon Düzenlemeleri Vergi Usul Kanunu'nda yapılan değişiklikle, "yapılmakta olan yatırımlar" hesabında izlenen tutarlar enflasyon düzeltmesine tabi tutulacak, ancak bu tutarlar bilançonun pasifinde özel bir fon hesabında gösterilecek ve dönem kazancının tespitinde dikkate alınmayacak. Ayrıca, bu fon hesabında bulunan tutarlar belirlenen yeniden değerleme oranında artırılacak.

Editör: Selçuk Soydan