Gündem

SON DAKİKA: Kadın Yardımcısının Odasına Zorla Giren Okul Müdürü Açığa Alındı

Bursa'da "Okulda başı açık kız öğrenci istemiyorum" sözleriyle gündeme gelen ve hakkında suç duyurusunda bulunulan Mahmut Celalettin Ökten İmam Hatip Ortaokulu'nun müdürü Ergin Kaya Kırbıyık, bu kez de yardımcısı kadın müdürün odasının kapısını tekmelerle kırdırdı. Büyük tepki görüntüler sonrası okul müdürü açığa alındı.

Bursa'da velilerle yaptığı bir toplantıda sarf ettiği "Herkesin başını kapatması gerek. Şort giyen veya başını örtmeyen öğrencilere müdahale ederiz" şeklindeki sözleriyle tepki çeken Mahmut Celalettin Ökten İmam Hatip Ortaokulu'nun müdürü Ergin Kaya Kırbıyık, bu kez kadın müdür yardımcısının odasına zorla girdiği anlara ilişkin görüntüyle gündeme geldi.

Kadın Müdür Yardımcısının Kapısını Kırdı

Müdür yardımcısı tarafından anbean kaydedilen görüntülerde okul müdürünün yanındaki kişilerle birlikte odaya zorla girdiği görülüyor. Kadın müdür yardımcısı, müdürün görevini kötüye kullandığını belirtirken bir tepki de Eğitim Sen Başkanı Derviş Erdem'den geldi. Erdem, meslektaşına yapılan bu saldırıyı kınadı ve durumun kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Soruşturma Başlatıldı

Olayın yankıları sürerken kadın müdür yardımcısının kapısını tekmeleyerek kıran okul müdürünün açığa alındığı bildirildi. Milli Eğitim Bakanlığı olaya ilişkin soruşturma ve inceleme başlattı