Ankara'da medya temsilcileri ile bir araya gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, "2026 yılında Karadeniz'deki doğal gaz üretimimizi 20 milyon metreküp güne çıkaracağız" dedi. Bakan Bayraktar ayrıca elektrik ve doğalgaz fiyatlarına ilişkin vatandaşı rahatlatan bir açıklamada bulundu.

Bakan Bayraktar, "Yıl başına kadar elektrik ve doğalgaza zam yok" diyerek, kadınlara yönelik düşündürücü bir mesaj verdi. 2025 yılı itibarıyla elektrik ve doğalgaz desteklerinin yeniden belirleneceğini de ifade etti.  Bakan Bayraktar, İran'ın enerji tesislerine yönelik saldırılarla ilgili olarak, "Doğal gaz hatlarına saldırı olması durumunda arz güvenliğinde sorun olabilir" şeklinde bir uyarıda bulundu. Bu durumda, enerji güvenliğinin korunması adına atılacak adımların artırılması bir kez daha gözlerin önüne seriliyor. Ayrıca Bakan Bayraktar, "İsrail'e uçak yakıtı gönderildiği" yönündeki iddialarını da yalanladı. Bu tür spekülasyonların önüne geçmek adına, resmi açıklamaların büyük önem taşıdığı ifade ediliyor.

Ekran Görüntüsü 2024 10 07 174711

Günlük Elektrik Üretimi ve Tüketim Verileri

SON DAKİKA: "Jahrein" Adıyla Bilinen Antalyalı Yayıncı Ahmet Sonuç Tahliye Edildi SON DAKİKA: "Jahrein" Adıyla Bilinen Antalyalı Yayıncı Ahmet Sonuç Tahliye Edildi

AA'nın aktardığı bilgiye göre, Türkiye'de dün günlük bazda 765 bin 960 megavatsaat elektrik üretildiği, tüketimi ise 751 bin 816 megavatsaat olarak kaydedildi. Elektrik İletim AŞ sistemlerine göre, en yüksek elektrik tüketimi 20.00'de 36 bin 890 megavatsaat, en düşük tüketim ise 08.00'de 26 bin 462 megavatsaat olarak gerçekleşti. Üretimde ithal kömür santralleri yüzde 24,5 ile yer alırken, doğal gaz santralleri yüzde 17,5 ve barajlı hidroelektrik santralleri ise yüzde 14,7 payla takip etti. Türkiye ayrıca dün 16 bin 273 megavatsaat elektrik ihraç ederken, 2 bin 130 megavatsaat elektrik ithalatı gerçekleştirdi.