Spor

Alanya Kestelsporda Büyük Değişim! Kulübün Yeni İsmi Alanya 1221 Futbol Oldu

Alanya Kestelspor Kulübü, olağanüstü genel kurulda alınan kararla isim değişikliğine giderek Alanya 1221 Futbol Kulübü adını aldı.

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası’nda (ALTSO) gerçekleştirilen genel kurula, genel kurul üyeleri, Corendon Alanyaspor Kulüp Başkanı Hasan Çavuşoğlu, Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürü Emre Kıldırgıcı, AGC Başkanı Gaye Coşkun ve davetliler katıldı. Genel kurul, divan kurulunun oluşturulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Levent Uğur’dan Net Mesaj: "Siyasetle İşimiz Yok, İşimiz Spor"

Kulüp Başkanı Levent Uğur, genel kurulda yaptığı konuşmada, "Kulübü satmadık. Kongreden yarım saat önce isim ve göğüs sponsorunu da hallettim. Allah izin verirse bu sezon mücadelemiz ligde kalmak olacak. Yöneticilerimiz arasında her siyasi görüşten isimler var. Biz kulüp olarak siyasete girmeden kulübü yöneteceğiz. Daha önce yönetim kurulumuz 64 kişiydi, şimdi 36 kişi ile yolumuza devam edeceğiz. Bu 36 kişinin 5’i yeni isim" dedi.

"1221 Alanya’nın Fetih Yılı"

Levent Uğur, isim değişikliğiyle ilgili olarak, "Kestelspor yeni kurulmadı, daha önce de vardı. Biz bunu 6 yıl önce amatör ligden aldık ve büyük emeklerle 3. Lig’e kadar yükseldik. Alanya Kestelspor 1992’de kurulduğunda sadece Kestelspor'du. Bursa-Kestelspor ile karışmaması için başına Alanya’yı eklemiştik. Ancak kulübün bir mahalle adıyla değil, tüm Alanya’yı kapsayan bir isimle anılması gerektiğini düşündük. 1221, Alanya’nın Türkler tarafından fetih yılıdır. Yeni logomuzda Selçuklu çift başlı kartalı, Kızılkule ve bir futbol topunu kullanarak bu değişikliği yansıttık. Eleştiri olursa zamanla bunu da değiştirebiliriz" dedi.

Hasan Çavuşoğlu: "Kestelspor’u 2. Lig’e Çıkarmalıyız"

Corendon Alanyaspor Kulüp Başkanı Hasan Çavuşoğlu, "Kulübün yeni ismi hayırlı olsun. Levent başkanımın dediği gibi Kestelspor aslında 2. Lig’e çıkacaktı. Ancak çeşitli şanssızlıklar yaşadı. Kestelspor’u 2. Lig’e çıkarmamız lazım. Elimizden gelen her türlü desteği vermeye hazırız. Bugüne kadar elimizden geleni yaptık" dedi.

Mali Durum ve Gelecek Planları

Genel kurulda Alanya 1221 FK’nın borcunun 9 milyon TL olduğu açıklandı. Yeni dönem gelir-gider tablosu okunarak, tahmini bütçenin 35 milyon TL olduğu belirtildi. Kulübün 7 maddesi ile ilgili tüzük değişikliği oy birliği ile kabul edildi ve kulübün şirketleşmesi ve devri konusunda yönetim kuruluna yetki verildi. Genel kurulda kulübe katkıları olan isimlere Levent Uğur tarafından plaket takdim edildi.

Yeni Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu Üyeleri

Genel kurulda yapılan seçimde yeni yönetim kurulu asil ve yedek üyeleri açık oylamayla belirlendi. Yeni yönetim kurulu asil üyeleri arasında Levent Uğur, Ali Hancı, Adem Çalış, Adem Tunç, Ahmet Çetin, Ahmet Erdemir, Ahmet Gül, Ali Müftah Çubuk, Alper Demir, Bilal Coşkun, Bayram Ali Geçgel, Nurhan Yılmaz, Bülent Yılmaz, Emrullah Çakal, Ender Özdemir, Hakan Arıcan, İdris Kayci, İdris Bayındır, Kadri Kükürt, Kemal Kaban, Mehmet Akif Asiltürk, Mehmet Çarşambaoğlu, Mehmet Korkmaz, Mehmet Özal Gökce, Mehmet Sert, Mehmet Taş, Metehan Sandal, Muharrem Kaya, Resul Özdemir, Şükrücan Öğütçü, Tahir Göktepe, Tarık Öztürk, Tevfik Alper Müftüoğlu, Turgut Alper, Yaşar Karataş ve Yusuf Uysal bulunuyor. Denetim kurulu asil üyeleri ise Hüseyin Görgün, Mustafa Çelik ve Emrah Tosun’dan oluştu.