Meclis Başkanı Kurtulmuş Pakistan Cumhurbaşkanı ile görüştü Meclis Başkanı Kurtulmuş Pakistan Cumhurbaşkanı ile görüştü

İsrail'in Lübnan'daki hava saldırılarından kaçarak pazartesi günü İstanbul'a gelen yüzlerce Lübnan vatandaşından bazıları sarsıldıklarını ancak yakında evlerine dönmeyi umduklarını söylerken, Lübnan hükümetine göre İsrail, iki haftadır devam eden saldırılarda Beyrut ve Lübnan'ın başka yerlerindeki hedefleri vurdu ve çok sayıda Hizbullah komutanının yanı sıra yaklaşık bin kişiyi daha öldürdü. 

Ekran Görüntüsü 2024 10 01 111641

Lübnan hükümeti, İsrail'in iki haftadır Beyrut ve diğer bölgelerdeki hedeflere saldırılar düzenlediğini ve bu saldırılarda çok sayıda Hizbullah komutanının yanı sıra yaklaşık bin kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Ayrıca, birçok kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı.

Israilin Lubnana Karadan Saldirisi Basladi Gazzedeki Catismalara Paralel Olarak Surdurulecek Xk2C

"Lübnan'da Durum Çok Kötü"

Middle East Airlines’ın web sitesine göre, pazartesi günü itibariyle Beyrut'tan İstanbul'a olan tüm uçuşlar tamamen dolmuş durumda. Ayrıca, Türk Hava Yolları ve Pegasus Havayolları'nın Beyrut’a yapacağı uçuşlar da ileri tarihlerde iptal edildi. İstanbul’a gelen 33 yaşındaki Beyrutlu Aref Arhad, “Lübnan’da durum çok kötü. Savaş dramatik bir şekilde artıyor ve Beyrut'ta sürekli bombalamalar yaşanıyor. Bütün gece uçak seslerini duyuyoruz” dedi. Arhad, durum düzelirse birkaç gün içinde Beyrut’a geri dönmeyi umduğunu ekledi.

Reuters Yazdi Savasla Sarsilan Lubnanlilar Turkiyeye Geliyor 0Z8L

Bir başka Lübnanlı, gazeteci Lina Diab, bölgesinin hala güvenli olduğunu ancak tedbir amacıyla ayrıldığını ifade etti. Diab, “Stresle yaşamak istemiyoruz, bu yüzden İstanbul'a gelmeyi ve bir süre neler olacağını izlemeyi tercih ettim. Umarım yakında Lübnan’a dönebiliriz” diye konuştu.

Editör: Selçuk Soydan