Ekonomi

Sofraların Olmazsa Olmazı Ekmeğe Bir Daha Zam Kapıda

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, “Yaptığımız çalışmalar sonuç vermezse, ekmek fiyatlarına ciddi bir zam gelecek” dedi.

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, ekmek fiyatlarında bu ay için bir değişiklik öngörülmediğini açıkladı ancak sonraki aylarda zam beklentisinin yüksek olduğunu belirtti. Balcı, un ve diğer girdi maliyetlerindeki artışların fırıncıları zor durumda bıraktığını ifade ederek, “Yaptığımız çalışmalar sonuç vermezse, ekmek fiyatlarına ciddi bir zam gelecek” dedi.

"Fiyat Artışı Kaçınılmaz"

Federasyon Genel Merkezi’nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Balcı, son bir aydır özellikle un fiyatlarında ciddi bir yükselme yaşandığını ve bu durumun ekmek fiyatlarını kaçınılmaz olarak etkileyeceğini söyledi. Ticaret Bakanlığı ve Hazine ve Maliye Bakanlığı ile görüşmelerin sürdüğünü belirten Balcı, zam yapılmadan çözüm bulunmaya çalışıldığını dile getirdi.

Bu Ay Fiyatlar Sabit Kalacak

Balcı, ekmeklik buğday hasadının 14,5 milyon ton, ekmeklik un için kullanılan buğday hasadının ise 12 milyon ton olduğunu kaydederek, hasadın bu yıl kalite yönünden düşük olmasına rağmen belirli bölgelerde kaliteli ürün elde edildiğini belirtti. Ancak fiyatların bu durumdan olumsuz etkilendiğini vurguladı. Bu ay için ekmek fiyatlarında değişiklik olmayacağını belirten Balcı, ekmeğin kilogram fiyatının şu an için 50 lirada sabit kalacağını açıkladı.

"Önümüzdeki Aylarda Ciddi Zamlar Gelebilir"

Girdi maliyetlerindeki artışın devam etmesi durumunda, ekmek fiyatlarında önemli bir artışın kaçınılmaz olduğunu ifade eden Balcı, “Ekmek fiyatı yüzde 20-25 bandında kalıyordu ancak bu durumu aşmamamız gerekiyor. Aksi halde fiyatlar kontrolden çıkabilir” dedi.