Şimdi Oldu …

Bir şeylerin mutlak değişmesi beklenen maça aynı kadro ile çıkmak olmazdı. Geldiği günden bu yana süre aldığında elinden geleni yapan ve mevkisinin gerektirdiği zekâya fazlasıyla sahip olan Janvier'i 11'de görünce maç öncesi heyecan duymuştum.

Rakip teknik adam belki Efecan ve Yusuf üzerinden kanat, koşu ve bindirmelere önlem almışken merkezden geliştirilen kontralarla maçı çok erken çözmüş oldu takımımız. Geride nasıl kapanılır, baskı nasıl yapılır ve geçişte rakip nasıl çaresiz bırakılır dersi verdik ilk golde. Çok temizdi. Hwang'ın çalışkanlığı, Cordova'nın enerjisi, Janvier'in beyni ve koşuları ile kalitemiz lig sonuncusu Adana Demirspor deplasmanı için yetti. Hwang için sadece çalışkan dersek hakkını yemiş oluruz. İyi bir bitirici ve takımın birinci santraforu olduğunu gösterdi bu maçta. Erkenden skoru aldı. Maç boyu 2-0'lık avantajı korumayı başararak güzel bir mevsimde sorunsuz geçmiş olduk Adana'yı. Can suyu oldu.


Şimdi sorulacaklar var.

Bu 11 tek maça özel bir strateji miydi?

Janvier-Hwang uyumu bozulur mu?

Yusuf-Efecan yedek bekler mi?


Görünen o ki zaman zaman Yusuf da Augusto da Efecan da yedek kalacaktır. Kulübede oturmak bazen şifa olur; futbolcu bunu sorun edip dakika bulduğu zaman elinden geleni yaptığında... Bunun en iyi örneğini dün görmüş olduk. Hwang transfer döneminde Janvier ise yedek kaldığında pes etmemiş ve kendilerini en iyi şekilde hazırlamışlar. Şimdi takım içi rekabet biraz daha artacak ve bu da umarız pozitif yansıyacaktır. Adana maçı ile geçen haftayı telafi etmiş olduk fakat şimdi iç sahada taraftarı mutlu etmek zamanı...