Düzköy ilçesine bağlı Gündoğdu Mahallesi'nde yaşayan anne Baştan, şehit yakınlarının anılarını yaşatmak için yönlendirici ve konukseverlerin desteğiyle 2020'de evinin yanında bir bina inşa etti. Baştan, tavanı ay yıldızlı bayrak haline getirilmiş bina, ürün kıyafetlerini, eşyalarını, üniformalarını, bot, bere ve kasatura gibi askeri malzemelerini, görevde yerleşik donanım ve başarı raporlarını bir araya topladı.

Ekran Görüntüsü 2024 10 16 101157

Osmangazi’nin Garaj mahallelerinde otopark krizi devam ediyor Osmangazi’nin Garaj mahallelerinde otopark krizi devam ediyor

Trabzon Valiliği ve Büyükşehir Belediyesince kendisine hediye edilen bereketli balmumu heykelini de bu alanda sergileyen Anne Baştan, evladının anılarını itinayla koruyor. "Oğlumun acısı hala ilk günkü tazeliğini koruyor" Emine Baştan, oğlun şehit olmadan önce kendisiyle konuştuğunu belirterek, "Telefonla bana, 'Anne Ramazan Bayramı'na 20 gün kala geleceğim.' dedi. Bayramdan 15 gün önce cenazesi geldi. dedi. Oğlunun şehadetinin üzerinden 6 yıl geçişini sağlayan Baştan, acısının hala ilk günün tazeliğini koruduğunu dile getirdi. Her yıl mevlit okuttuklarını kaydeden Baştan, birikimlerinin anılarını hep canlı olarak barındırdığını söyledi.

Ekran Görüntüsü 2024 10 16 101147

"Ses veriyor bana ama gene de onunla hizmet ediyorum"

Baştan, oğlundan kalan eşyalarla kendisine hediye edilen ürünün balmumu heykelinin de bu alandaki yerini anlattı. Balmumu heykelinin oğluna çok benzediğini Baştan "Gelip seviyorum onu, ses vermiyor bana ama gene de onunla konuşuyorum." dedi. Baştan, konuşurken bile duygulandığını ifade ederek, çocuklarının vatan sevgisinin çok yüksek olduğunu anlattı. Sürekli ziyaretçi geldiğini kaydeden Baştan, "Burayı çok merak ediyorlar. Oğlumun Siirt'ten bile arkadaşlar geliyor. Tüm malzemeler, her şey burada." diye konuştu.

Editör: Selçuk Soydan