"En Ucuz Su" Sloganı Gitti, Yerine "Kaçak Su Bildirimi Yapın" Geldi! "En Ucuz Su" Sloganı Gitti, Yerine "Kaçak Su Bildirimi Yapın" Geldi!

Lglgl 25082024528D6Da6

567 Bin TL Zimmete Geçirildi

Yapılan incelemeler sonucunda, Çiğdem B.'nin sahte lisans diploması nedeniyle hak etmediği maaş farkları aldığı ve her ay fazladan maaş ödemesi yaparak toplamda 567 bin TL’yi zimmetine geçirdiği belirlendi. Bu durum, savcılık soruşturmasıyla ortaya çıkarıldı ve bilirkişi raporlarıyla da desteklendi.

Sahte Diplomayla Antalya 679 2 41

Ağır Suçlamalarla Yargılandı

Çiğdem B. hakkında, "Kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık", "Kamu kurum ve kuruluşları ve benzeri tüzel kişiliklerin araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık" ve "Hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma" suçlarından dava açıldı. Soruşturma sonucunda, sanık için 17 yıla kadar hapis cezası istenirken, mahkeme Çiğdem B.'yi 3 yıl 1 ay 15 gün hapis ve 625 bin TL para cezasına çarptırdı.

Yargı Süreci Devam Ediyor

Sanık Çiğdem B. tutuksuz yargılanırken, ceza kararına itiraz edebileceği belirtiliyor. Mahkemenin verdiği para cezasının yanı sıra zimmete geçirilen paranın iadesi de talep edildi. Belediyede yapılan iç denetimlerin ardından, bu tür vakaların önüne geçilmesi için ek önlemler alınacağı bildirildi.

Editör: Selçuk Soydan