Teknoloji

Robot Cerrahlar 10 Yıl İçinde Kafa Nakli Yapabilecek!

Almanya merkezli girişim BrainBridge, önümüzdeki on yıl içinde robotlarla kafa nakli ameliyatları gerçekleştirmeyi planladığını açıkladı. Gelişmiş robot teknolojileri ve yapay zekayı birleştiren girişim, ölümcül hastalıklar ve nörodejeneratif rahatsızlıklar gibi ciddi tıbbi sorunları çözmeyi hedefliyor.

Robot Destekli Kafa Nakli

BrainBridge'in geliştirdiği robotik sistem, kafa nakli sırasında beynin durumunu koruyarak, uyumlu donör gövdelerine hassas şekilde kafa transferi yapacak. Bu teknoloji, genç donör dokuları kullanarak işlevsellik ve estetik görünüm sağlamayı amaçlıyor.

Beyin-Bilgisayar Arayüzüyle Kontrol

BrainBridge, hastaların ameliyat sonrası özerkliklerini arttırmak için Beyin-Bilgisayar Arayüzü ile donatılmış BrainBridge kafa bandını tanıttı. Bu cihaz, hastaların düşünce gücüyle cihazları kontrol etmelerini ve bağımsız hareket etmelerini sağlayacak.

Dönüşüm Yaratan Tıp Devrimi

Moleküler Biyolog Hashem Al-Ghaili’nin yönettiği proje, robotik cerrahi ve yapay zeka entegrasyonuyla organ nakli tıbbında devrim yaratmayı hedefliyor. Girişim, ağır tıbbi rahatsızlıkları olan bireylerin yeni bedenlerde bilişsel yeteneklerini koruyarak işlevsel bir yaşam sürmelerine olanak tanımayı amaçlıyor.