Gündem

Polis Katilinden Şaşırtan Savunma "Polis Olduklarını Anlamadım"

Polis memuru Şeyda Yılmaz'ı şehit eden Yunus Emre Geçti'nin ifadesi ortaya çıktı. Şüpheli ifadesinde ateş ettiği kişilerin polis olduğunu anlamadığını Şeyda Yılmaz'ın silahının ucunu görünce varile doğru 2 el ateş ettiğini belirterek "Kasten suç işlemedim. Tutuksuz yargılanmama karar verilsin" dedi.

İstanbul’da polis memuru Şeyda Yılmaz’ı şehit eden zanlı Yunus Emre Geçti'nin ifadesi ortaya çıktı. 19 yaşındaki Geçti, gözaltına alındıktan sonra kaçmaya çalıştığı sırada Şeyda Yılmaz’a ateş açarak öldürmüş, olayda bir polis memuru ve kendi annesi de yaralanmıştı. İfadesinde olayın bir kaza olduğunu iddia eden Geçti, "Kasten suç işlemedim. Onların polis olduğunu anlamadım. Tutuksuz yargılanmak istiyorum" dedi.

26 Ayrı Suç Kaydı Olan Zanlı

Geçti, 2 gece önce İstanbul’daki Dudullu Polis Merkezi’nde motosiklet hırsızlığı şüphesiyle gözaltına alınmıştı. Hakkında 26 ayrı suç kaydı bulunan zanlı, sorgu sırasında bir fırsatını bularak karakoldan kaçmış, polis memurları K.H.S. ve Şeyda Yılmaz da onu yakalamak için peşine düşmüştü. Kısa bir kovalamacanın ardından yakalanan Yunus Emre Geçti, polislerin silahını ele geçirerek ateş açtı ve olay sırasında polis memuru Şeyda Yılmaz şehit oldu.

Zanlının İfadesi: "Kız Arkadaşımın Hasımlarıyla Karşılaştım"

Yunus Emre Geçti'nin ifadesine göre, karakoldan kaçtıktan sonra yolda kız arkadaşının hasımlarıyla karşılaştığını belirtti. İfadesinde, "Yolda bana saldırdılar. Bu sırada yerde bir silah gördüm, silahı alarak varile doğru iki el ateş ettim. Ateş ettiğim kişilerin polis olduğunu fark etmedim" dedi. Ayrıca annesinin çığlıklarını duyduğunu belirten zanlı, "Kasten suç işlemedim, tutuksuz yargılanmak istiyorum" diye ekledi.

Polisin Silahıyla Şehit Etti

Geçti, polisin silahını alarak ateş açtı ve Şeyda Yılmaz'ı öldürdü. Olay sırasında polis memuru K.H.S. ve şüphelinin annesi P.G. de yaralandı. Zanlı, olaydan sonra hemen yakalanarak tutuklandı ve adliyeye siyah bir çöp poşetiyle götürüldü. Cinayet büro amirliği tarafından yapılan işlemlerin ardından Anadolu Adliyesi'ne sevk edilen Geçti, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Tutuksuz Yargılama Talebi

Uyuşturucu kullandığını ve kaçışının farkında olmadığını iddia eden Geçti, ifadesinde suçlamaları kabul etmedi. Polis memuru Şeyda Yılmaz’ın şehit olmasına yol açan saldırıyı bilinçli olarak yapmadığını savunan zanlı, tutuksuz yargılanma talebinde bulundu. Ancak mahkeme, şüphelinin bu talebini reddetti ve tutukluluğunun devamına karar verdi.