Gündem

Polat Çifti Araçların Geri Alınması İçin Adım Attı mı?

Engin ve Dilan Polat çiftinin avukatı Sevinç Horoz’un, ailenin el konulan lüks araçlarını geri almak için harekete geçtiği yönündeki iddialar medyada geniş yankı uyandırdı.

Geri Alma İddiaları Ortaya Atıldı

Engin ve Dilan Polat çiftinin avukatı Sevinç Horoz’un, ailenin el konulan lüks araçlarını geri almak için harekete geçtiği yönündeki iddialar medyada geniş yankı uyandırdı. Söylentiler, Polat çiftinin tahliyesinin ardından araçların geri alınacağına dair hazırlıkların yapıldığı şeklinde yayıldı.

Dilan Polat Serbest Bırakıldı

Geçtiğimiz yıl kasım ayında örgüt kurma ve kara para aklama suçlamalarıyla tutuklanan Dilan Polat, 21 Ağustos Pazartesi günü tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Polat’ın tahliyesi, ailenin hukuki süreçlerinin yeniden gündeme gelmesine neden oldu.

"Ne araçların ne de şirketlerin geri alınması için bir başvuruda bulunmadık."

Söz konusu iddialar üzerine avukat Sevinç Horoz, sosyal medya platformu Instagram üzerinden resmi bir açıklama yaptı. Horoz, “Ne araçlar ne de şirketlerin iadesine ilişkin bir talep ve değerlendirmemiz olmamıştır. Önceliğimiz müvekkillerimizin sağlığı ve özgürlüklerine kavuşmasıdır,” dedi. Ayrıca, araçların geri alınması gibi bir girişimde bulunmadıklarını belirten Horoz, çıkan haberlerin maksatlı olduğunu ve gerçekleri yansıtmadığını ifade etti.

Horoz, açıklamasında, "Dilan Polat’ın şirketler grubuna ait araçların iadesine yönelik bir talep veya girişimimiz bulunmamaktadır. Bu konuyu ancak yargılama sürecinin ilerleyen aşamalarında değerlendirebiliriz," şeklinde ekledi. Avukat, müvekkillerinin özgürlüğü ve sağlık durumlarının öncelikli hedefleri olduğunu vurguladı.