Audi'nin Brüksel'deki fabrikasında işçilerle yönetim arasındaki gerginlik tırmanıyor. Çalışanlar, tesiste üretilmiş yaklaşık 200 aracın anahtarlarına el koyarak, yönetimin taleplerini karşılamadığı sürece üretime geri dönmeyeceklerini açıkladı. Fabrika yönetimi ise işçiler anahtarları iade etmediği ve üretimi normal şekilde sürdürmediği sürece fabrikanın kapalı tutulacağını ve çalışanlara ödeme yapılmayacağını duyurdu.

Ekran Görüntüsü 2024 09 09 181954

Bangladeş için dost eli sürüyor Bangladeş için dost eli sürüyor

Yeni Model Krizi: Q8 Üretiminin Meksika'ya Kaydırılması Tepki Yarattı

Bu kriz, Volkswagen Grubu'nun Brüksel tesisine yeni bir model tahsis etmemesi üzerine patlak verdi. Temmuz ayında, Brüksel'de üretilen lüks elektrikli model Audi Q8'in talebinin azalması nedeniyle üretimin Meksika’ya kaydırılacağı ve fabrika için yeniden yapılanma sürecine girileceği açıklanmıştı. Bu karar, fabrikada çalışan yaklaşık 3 bin işçi arasında huzursuzluk yarattı. Yeni bir model belirlenmemesi ve üretimin belirsizliğe sürüklenmesi, çalışanların tepkilerini artırdı.

Ekran Görüntüsü 2024 09 09 181511

Protestolar Artıyor: Büyük Bir Gösteri Planlanıyor

Geçtiğimiz hafta, fabrikanın iş gücü eksikliği nedeniyle üretim normal seyrinde ilerlemedi. Bu sabah ise yaklaşık 150 işçi fabrika önünde toplanarak yönetimi protesto etti. Audi Brüksel işçileri, 16 Eylül'de Brüksel'de daha geniş katılımlı bir protesto düzenlemeyi planlıyor.

Editör: Selçuk Soydan