Yer Değişikliği ve Kriz
Alanya Üniversitesi'nin kuruluş sürecinde YÖK'e sunulan ÖHEP Koleji binasının boşaltılmasıyla başlayan kriz, okulun Waldorf Alanya Özel Yaşam Okulları binasına taşınması ile yeni bir boyut kazandı. Cumhuriyet Eğitim Vakfı ve Alanya Üniversitesi arasında gerilim yaşanırken, ÖHEP Koleji'nin yeni binaya taşınma kararı alındı. Geçtiğimiz günlerde Waldorf binasında yaşanan olayda, ÖHEP ve Waldorf okulları karşı karşıya geldi ve jandarma müdahale etti.
 

Ekran Görüntüsü 2024 08 03 085358

Cumhuriyet Eğitim Vakfı'ndan Açıklama
Cumhuriyet Eğitim Vakfı, yaptığı basın açıklamasında, Orhan Demirtaş ile yapılan kira sözleşmesine dayanarak kiraladıkları okulda faaliyete başladıklarını belirtti. Waldorf Vakfı Başkanı Orhan Demirtaş'ın hukuksuz talepleri ve müdahaleleri nedeniyle personelin zorla dışarı çıkarıldığını ve kapıların kilitlendiğini vurguladı. Vakıf, bu hukuksuzluğa karşı yasal işlemler başlattığını ve sürecin kısa sürede çözüleceğini duyurdu.

Açıklamada, Oba Mahallesi'nde bulunan Waldorf Okulları binasının 5+5 yıllık kira sözleşmesi ile kiralandığı ve tüm ödemelerin zamanında yapıldığı belirtildi. 1 Ağustos 2024 tarihinde mülk sahibi Orhan Demirtaş'ın ek taleplerde bulunduğu, bu taleplerin kabul edilmemesi üzerine okulun kapılarının kilitlendiği ifade edildi.

Ekran Görüntüsü 2024 08 03 085411

Yasal Haklarımızı Savunuyoruz
Cumhuriyet Eğitim Vakfı, kiracı olarak okulda bulunduklarını ve tüm işlemlerin jandarma eşliğinde gerçekleştiğini vurguladı. Kiracılık hakkının yasal olarak elde edildiğini ve okulda faaliyete başladıklarını belirtti. Ayrıca, Waldorf Vakfı'nın okulda faal olduğuna dair iddiaların gerçek dışı olduğunu ve hukuki yollara başvurduklarını kaydetti.

Hatay'da şehit adının yaşatılacağı kütüphaneye Gölcük desteği Hatay'da şehit adının yaşatılacağı kütüphaneye Gölcük desteği

Kamuoyuna Bilgilendirme
Cumhuriyet Eğitim Vakfı, hukuksuz talepler ve müdahaleler karşısında yasal haklarını sonuna kadar savunacaklarını ve okullarının bu engelden kurtulacağını belirterek, velilere ve halka bilgilendirme yaptı.

Editör: Selçuk Soydan