Yangın, Klima Ünitesinden Başladı

Olay, dün saat 16.00 sıralarında Meydankavağı Mahallesi İsmail Cem Caddesi’nde bulunan bir apartmanın en üst katında meydana geldi. Evde klimanın iç ünitesinden çıkan yangın, kısa sürede daireyi sardı. O sırada dışarıda olan anne Neslihan Yayla, döndüğünde dairesinin alevler içinde olduğunu ve 4 yaşındaki oğlunun içeride mahsur kaldığını fark etti. Panikle üzerine su dökerek yangının içine dalan anne, oğlunu salon kısmında buldu ve dışarı çıkarmayı başardı. Büyük kızı Özgün Doğa Yayla (17) ise çatı katından kaçarak kendi imkanlarıyla kurtuldu.

A W297502 03


Yangın sırasında evin çevresindeki vatandaşlar da büyük bir çaba gösterdi. Market çalışanı Mustafa Yeşiltaş, patlayan camları duyduktan sonra yardıma koştuklarını belirterek, “İki motorlu arkadaşla birlikte eve girdik ama yoğun duman nedeniyle kimse fazla ilerleyemedi. Sonunda kapıyı anahtarla açtık. Allah’a şükür herkes kurtarıldı,” dedi.

A W297502 04

Korku Dolu Anları Anlattı

Anne Neslihan Yayla, yangın sırasında yaşadığı dehşeti şu sözlerle anlattı: “Başından aşağıya bir bidon su döküp içeri girdim. Oğlumun sesi çıkmıyordu, ellerimle dokunarak onu aradım. Sonunda ‘Anne’ diye sesini duyunca kucakladım ve dışarı çıkardım. Çok korktum, çocuklarımın başına bir şey gelecek diye yüreğim ağzıma geldi.”

A W297502 05

Yangın Kontrol Altına Alındı

İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın kontrol altına alındı. Olay sonrası Mert Kaan ve ablası Özgün Yayla, tedbir amaçlı hastaneye kaldırıldı. Yangının klima ünitesindeki bir arızadan kaynaklandığı düşünülüyor. Yangın anı ve yaşanan korku dolu dakikalar, sitenin güvenlik kameraları tarafından kaydedildi. Olayın ardından mahalle sakinleri büyük bir rahatlama yaşarken, anne ve çocukların sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

A W297502 06

A W297502 07

A W297502 08

Manavgat’ta Rampaya Park Eden Otomobilin Kırılmadık Camını Bırakmadı Manavgat’ta Rampaya Park Eden Otomobilin Kırılmadık Camını Bırakmadı

Editör: Selçuk Soydan