Gündem

Narin Cinayetinde Sıcak Gelişme: İddianame Kabul Edildi, İlk Duruşma 7 Kasım'da

Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın öldürülmesine ilişkin soruşturma tamamlandı ve iddianame kabul edildi. Amca Salim Güran, anne Yüksel Güran, ağabey Enes Güran ve komşuları Nevzat Bahtiyar, "iştirak halinde çocuğa karşı kasten öldürme" suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla yargılanacak. İlk duruşma 7 Kasım'da yapılacak.

Cinayetin Detayları Ortaya Çıktı

Narin Güran'ın cansız bedenine kaybolduktan 19 gün sonra ulaşıldı. İddianamede, HTS kayıtları ve kamera görüntülerine dayanarak, cinayet sırasında sanıkların aynı evde bulundukları tespit edildi. Aile üyelerinin, cinayeti örtbas etmeye yönelik organize çabalarına dikkat çekildi. Salim Güran'ın, ailenin önde geleni olarak arama çalışmalarını yanlış yönlendirdiği ve gerçeği gizlemeye çalıştığı belirtildi.


 

Aile Cinayeti Saklamaya Çalıştı

İddianamede, ailenin ve akrabaların, olayı örtbas etmek için çeşitli yöntemlere başvurduğu, arama çalışmalarını sabote ettikleri ve şüpheleri farklı yönlere çekmeye çalıştıkları ifade edildi. Sanıklar hakkında güçlü deliller bulunurken, cinayetin aile içi bir planla işlendiği kanaatine varıldı.