Antalya’nın Manavgat ilçesinde geçen yıl kasım ve aralık aylarında muz hasadı yapan üreticilerden bazıları ürünlerini bir firmaya ait sarartma tesisine teslim etti. Ürünleri teslim alana firmanın geçtiğimiz günlerde iflasını açıklaması sonrası büyük zarara uğradıklarını söyleyen üreticilerden Havva Taçbaş ile Rasim Gürbüz, alacaklarının ödenmemesinden dolayı firma sahibi hakkında suç duyurusunda bulunup basın açıklaması yaptı.

Muz üreticilerinden Havva Taçbaş ve Rasim Gürbüz, alacaklarının ödenmemesi nedeniyle firma sahibi hakkında dolandırıcılık suçlamasıyla suç duyurusunda bulunarak basın toplantısı düzenledi. Üreticiler, firmanın yaklaşık 9 milyon lira ödeme yapması gerektiğini belirtti.

Ekran Görüntüsü 2024 09 01 183826

"İki Yıllık Emeğimiz Çöpe Gitti"

Manavgat Adliyesi önünde açıklama yapan Taçbaş, “Firma geçen yıl kasım ve aralık ayında bizlerden yaklaşık 800 ton muz aldı. Ben 20 ton muz verdim ve ödeme zamanı geldiğinde firma yetkilileri ortadan kayboldu. Dolandırıldığımızı anladık. İki yıllık emeğimiz heba oldu” dedi.

"Bizi Referanslarla Kandırdılar"

Rasim Gürbüz ise, “Firmaya 20 ton muzu 301 bin liraya sattım ve ödemeyi vadeli yapacaklardı. Ödeme tarihinden 5 gün önce firmanın battığını öğrendik. Manavgat’taki tanınmış kişileri referans göstererek bizi kandırdılar. Muzu kestik ve ödeme 30 gün sonra yapılacaktı. Şu an 45 kişi mağdur durumda ve bazı üreticilere senet verilmiş” şeklinde konuştu.

Gökçek’ten Çiftçilere Şok Sözler;’’100 Bin Liralık Telefonla Açız Diye Twit Atılıyor’’ Gökçek’ten Çiftçilere Şok Sözler;’’100 Bin Liralık Telefonla Açız Diye Twit Atılıyor’’

Öte yandan, Muz üreticileri, iflas eden firmanın yetkililerinin hızla bulunarak haklarını geri almak için adli süreç başlatacaklarını belirtti.

Editör: Selçuk Soydan