İmamoğlu-Yavaş Arasındaki Gerilim Sürüyor

CHP’nin 20. Olağanüstü Kurultayı’nda Ekrem İmamoğlu ile Mansur Yavaş arasında yaşanan gerilim, partideki adaylık yarışını daha da alevlendirdi. Kurultayda konuşma yapacağı son anda bildirilen Mansur Yavaş, “Polemik çıkarmak istemiyorum ama ben de Ekrem Başkanın güzel konuşması gibi bir konuşma yapmak isterdim.” diyerek sitemini dile getirmişti. İmamoğlu ise Yavaş’ın etrafında oluşan muhalif cepheyi eleştirerek, “Ayağıma bastın, yüzüme ters baktın diyenler benim yoldaşım olamaz.” ifadeleriyle parti içindeki güç mücadelesine dikkat çekmişti.

A W295842 02

Ümit Uysal'dan "Adaylık" Çıkışı

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımla adaylık yarışına dahil olduğunu gösterdi. Türkiye'nin ekonomik krizde olduğunu ve çözüm yolunun CHP'den geçtiğini savunan Uysal, parti olarak seçim kaybına tahammülleri olmadığını belirtti. Uysal, “CHP Genel Başkanlığı ve parti yönetiminin, toplumun tamamını yeni bir başlangıç için organize edecek etkili, bilgili, inanmış ve tamamen ülke sorunlarına odaklanan bir görünümde olması beklenmektedir.” ifadeleriyle mevcut parti yönetimine gönderme yaptı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel Alanya'ya Geliyor CHP Genel Başkanı Özgür Özel Alanya'ya Geliyor

Uysal, “Cumhurbaşkanı adayımızı seçtirmek ve Türkiye’yi yeniden inşa etmek üzere 32 yıllık siyasi tecrübemi en üst düzeyde partimin hizmetine sunacağımı kamuoyuna bildiririm.” sözleriyle cumhurbaşkanlığı adaylığına hazır olduğunun sinyalini verdi.

Editör: Selçuk Soydan